Gaziden Beklenen Soru: O Sarayları Bize Vermediğiniz Protez Paralarıylamı Yaptırdınız?

  • 01 Aralık 2014
  • 647 kez görüntülendi.
Gaziden Beklenen Soru: O Sarayları Bize Vermediğiniz Protez Paralarıylamı Yaptırdınız?

Ertan Acır… 1986 yılında Kayseri Hava İndirme Tugayı’nda görevliyken yaralandı. 28 yıldır tekerlekli sandalyede yaşıyor. Gazi Acır, bir de şehit babası. Yetim olduğu için babalık ettiği yeğeni Duyal Ceylan, 30 Kasım 2012 tarihinde Şırnak ili Beytüşşebap ilçesinde mayına bastı, şehit oldu.

Doktorunun önerdiği sağlığına uygun tekerlekli sandalye, 14 bin lira. SGK bunun yalnızca 250 lirasını ödüyor. Gazi Acır diyor ki, “Hiçbir zaman devletimizi ve milletimizi zor duruma düşürecek şeyler istemedik. Devletimizde yoksa önemli değil. Protezlerimizi, tekerlekli sandalyelerimizi almayız. Yalnız birileri en son model uçaklara, milyon dolarlık makam araçlarına binecek, padişah gibi saraylar yaptıracak sonra biz gazilere en kötü protez-ortez ve tekerlekli sandalyeyi layık görecek! Biz vatan için kollarımızı, bacaklarımızı, gözlerimizi vermişiz. Bize vermedikleri protezin parasıyla saraylar yaptırıyorlar.” Gaziler için hiçbir şey yapmayanlar laf oyunlarında ise çok mahirler. SUT’ta “Gazilerin diş implantları karşılanır” diyor. Oysa gerçek yazıldığı gibi değil. Yalnızca ağzından yaralanan gazinin diş implantını (yapay diş) karşılıyor. O da 8 dişe kadar. Çünkü SUT’a göre en fazla 8 dişe implant yapılabiliyor. Gazi, çenesinden vurulduysa ve 15 dişini kaybettiyse devlet diyor ki, “8 tanesini yaparım gerisine karışmam!” Bitmedi. Hükümet “Her bir diş için 700 TL öderim” diyor. Oysa bir diş piyasada ortalama bin 500 TL’ye yapılıyor. Hükümetin, gazilerin diş implantlarını ödediği iddiası koca bir yalan.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.