Gazze Direnişi Siyonist İşgal Ordusunun Alt Yapısını Sarstı

  • 22 Temmuz 2015
  • 825 kez görüntülendi.
Gazze Direnişi Siyonist İşgal Ordusunun Alt Yapısını Sarstı

Siyonist askeri Locker Komisyonu’nun işgal ordusunda köklü bir değişime gidilmesiyle ilgili tavsiye kararları işgal ordusundaki komutanlar tarafından sert bir dille eleştirilirken, buna karşın işgal ordusu sözcüsü Moti Almoz ordunun uygulanması çok zor olan bu tür tavsiye kararlarını sahiplenmemesi gerektiğini söyledi.

Locker Komisyonu sunduğu öneri paketinde, askeri hizmetin 2 yıl 8 aydan 2 yıla indirilmesi, askeri bütçede kısılmaya gidilmesi, emeklilik yaşlarında meydana gelen ekonomik sıkıntılardan kurtulmak için subaylık yaşının düşürülmesi gibi maddeler yer alıyor.

Buna mukabil işgal ordusu da Gideon Programı adıyla bir plan sundu. Ordunun sunduğu öneriler arasında 2017 yılına kadar nizami askerlerden 2500’ünün terhis edilmesi, yedek askerlerden de 100 bin kişinin terhis edilmesi ve ordudaki insan gücünde %6 indirime gidilmesi, askeri makamlara sivillerin getirilmesi gibi maddeler yer alıyor.

Siyonist askeri kaynaklar Locker Komisyonu’nun hazırlayıp sunduğu planı felaket olarak tanımlarken, bunun orduya silah sıkmak anlamına geldiğini ifade etti.

Emniyet güçlerinin bütçesinin %6 oranında artılmasını öneren Locker Komisyonu, insan gücünün ise %11 oranında azaltılmasını ve bununla 2000 kişinin daimi hizmetten çıkarılmasını, 2017 yılına kadar ise insan gücüne yapılan harcamaların %86 oranında azaltılmasını ön görüyor.

Uzmanlar, Locker Komisyonu’nun raporunun, 2006 yılında Lübnan’da ve Gazze’de girdiği üç savaşta özellikle Kassam Tugayları karşısında aldığı yenilginin ardından işgal ordusunun caydırıcılığını kaybetmesinden sonra hazırlandığına dikkat çektiler.

Siyonist gazetelerden Yediot Aharanot’a konuşan işgal rejimi Genelkurmay eski Başkan Yardımcısı Yair Naveh, “Ordunun son yıllarda Gazze’de girdiği üç savaş askerlerin ve ordunun alt yapısı üzerinde telafisi imkansız olumsuz etkiler yaptı” dedi.

Naveh, yaptığı açıklamada, bu savaşın askerlerin moralini bozduğunu, psikolojilerini alt üst ettiğini, kendilerine pahalıya mal olduğunu, şimdiye kadar 10 topçu tugayını kapattırdığını, bunun sonucu olarak ordunun birçok tatbikatını iptal ettiğini, asker sayısını azalttığını, birçok birimi kapatmak durumunda kaldığını ve ordunun alt yapısının zayıfladığını savundu.

Uzmanlar, Locker Komisyonu’nun tavsiyelerinin işgal ordusunun beslenme kurslarına dönüştüğünü gösterdiğini belirterek, bunun sonucu olarak askeri hizmetten kaçanlarla, intihar edenlerin sayısında artış olacağını ifade ediyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.