Gazze Emniyet Genel Müdürüne Yapılan Suikasta Bütün Kesimlerden Tepki Yağdı

  • 27 Ekim 2017
  • 1.186 kez görüntülendi.
Gazze Emniyet Genel Müdürüne Yapılan Suikasta Bütün Kesimlerden Tepki Yağdı

Gazze Emniyet Müdürü Tevfik Ebu Naim’e yapılan suikast Filistin’deki bütün grup, kurum, kuruluş ve önemli şahsiyetler tarafından kınanarak, bununla uzlaşının başarısızlığa uğratılmak istendiği ifade edildi.

Fetih Yürütme Kurulu üyesi Ahmed Hils yaptığı basın açıklamasında Filistin ortamını gerecek ve uzlaşıyı sabote edecek böylesi korkakça saldırıları hareket olarak kabul etmediklerini söyledi.

Şiddetin bütün şekliyle reddedilmesi gerektiğini belirterek, ulusal birlik için uzlaşı çabalarının desteklenmesini isteyen Hıls, Filistin halkının karşı karşıya kaldığı yerleşke inşaatlarına ve İsrail’in Filistin halkıyla toprağına karşı saldırılarına karşı birlik olmak gerektiğini ifade etti.

Fetih lideri, saldırıyı yapanların en kısa zamanda yakalanmasını ve mahkemeye çıkarılıp cezalandırılmalarını istedi.

Filistin Mücahitleri Hareketi de yayınladığı açıklamada, Ebu Naim’e yapılan başarısız saldırıyı şiddetle kınadı.

Saldırıyla ilgili açıklama yapan Mücahitler Hareketi liderlerinden Mümin Aziz “bu korkakça saldırıdan işgal rejimi sorumludur. Düşmanın komplo ve oyunlarına karşı Filistinlilerin tek saf halinde durmalarını istiyoruz” dedi.

Aksa Şehitleri Tugayları’nın Nidal El-Amudi Sancağından da saldırıya tepki vardı.

Aksa Şehitleri Tugayı yayınladığı açıklamada, özgürlüğe kavuşmuş eski esir olan Emniyet Müdürü Ebu Naim’e yapılan saldırının temelde ulusal uzlaşıyı yok etmeyi amaçladığını ifade etti.

Filistinli Esirleri Araştırma Merkezi de yayınladığı basın açıklamasında, ömrünün yarısını Siyonist işgal zindanlarında geçirdikten sonra Özgürlerin Vefası esir takası anlaşmasıyla 2011 yılında özgürlüğe kavuşan Ebu Naim’e yapılan korkakça suikast girişimini şiddetle kınadığını belirtti.

Esirler Merkezi açıklamasının devamında, başarısız suikastın arkasında Siyonist işgal rejiminin olduğunu belirterek, daha önce kendisini acıtan eski esirleri tasfiye etmekte sadece işgalcinin çıkarının olduğunu ifade etti.

Daha önce açıklama yapan İslamî Direniş Hareketi (Hamas), Gazze Emniyet Müdürü Tevfik Ebu Naim’e yapılan suikastın korkakça bir girişim olduğunu belirterek, bununla Gazze’nin güvenliğinin hedef alındığını ifade etti.

Hamas sözcüsü Fevzi Burhum başarısız suikast girişiminden sonra yaptığı açıklamada “başarısız suikast korkakça bir eylem olup, bunu ancak Filistin halkının ve vatanın düşmanı insanlar yapabilir” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.