Gazze Halkı “Lübnan Kampları Cuması” Gösterilerine Katılmaya Hazırlanıyor

  • 20 Eylül 2019
  • 642 kez görüntülendi.
Gazze Halkı “Lübnan Kampları Cuması” Gösterilerine Katılmaya Hazırlanıyor

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri devam ederken, Gazze Şeridi sakinleri bugün (20 Eylül Cuma) ikindiden sonra 75’inci Cuma gösterilerine katılmaya hazırlanıyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti yayınladığı bildiride, Filistinlileri Sabra ve Şatilla katliamının yıldönümünde “Lübnan Kampları Cuması” gösterilerine katılmaya davet etti.

Bugünkü gösterilerde Lübnan’daki Filistinli mültecilerin onurlu bir şekilde yaşamaya hakları olduğunun vurgulanacağı belirtilen bildiride, Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerinin her türlü engele rağmen devam ettiği kaydedildi.

Heyet, işgal güçlerini göstericilere ateş açmaması yönünde uyararak, Arap ve İslam ülkeleri liderinden de Gazze Şeridi’ne uygulanan haksız ablukanın kırılmasını ve Gazze halkının sıkıntılarına son verilmesini sağlamalarını istedi.

Bu arada, İslami Direniş Hareketi (Hamas) sözcüsü Abdullatif El-Kanua, Gazzelilerin 75’inci Cuma gösterilerine katılarak Lübnan’daki Filistinli mültecilerin yanında olduklarını göstereceklerini söyledi.

El-Kanua, Lübnan’daki kamplarda yaşayan Filistinli mültecilerin Filistin halkının ayrılmaz bir parçası olduğunu ifade etti.

Sabra ve Şatilla katliamının savaş suçu olduğuna dikkat çeken El-Kanua, Filistinli mülteciler davasını tasfiye etmek isteyenleri tarihin affetmeyeceğini belirtti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.