Gazze Halkı, Mısır Mahkemesinin Kararını Protesto Etti…

  • 03 Şubat 2015
  • 852 kez görüntülendi.
Gazze Halkı, Mısır Mahkemesinin Kararını Protesto Etti…

Mısır’ın Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nı “terör örgütleri listesine” alma kararı Gazze’de protesto edidi.

Mısır’da mahkemenin, Hamas’ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları’nı “terör örgütleri listesine” alma kararı, Gazze Şeridi’nde protesto edildi.

Hamas’ın çağrısı üzerine Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cebaliye Mülteci Kampı’nın sokaklarında toplanan binlerce Filistinli, ellerinde Hamas bayrakları ve üstünde “Kassam direnişin adı, terörün değil” “Kassam ümmetin gururu, terörist değil” “Hepimiz Kassam’ız, uyan ey Mısır” yazılı pankartlar taşıdı.

Eylemde konuşan Hamas yöneticilerinden Müşir el-Mısri, “Mısır mahkemesinin kararı tarihe karşı bir darbeyi temsil ediyor. Bu karar, Filistin davasına ve direnişine destek veren Mısır halkının vicdanını yansıtmıyor” dedi.

Söz konusu kararı “Mısır’ın içinden geçtiği başarısızlık ve güvenlik konusundaki acziyet durumunu örtme çabası” olarak değerlendiren Mısri, mahkemenin aldığı bu kararın, “Filistin davası ve Gazze meselesinde Mısır’ın oynadığı tarihi role zarar verdiğini” savundu.

“Mısır’ın ulusal güvenliği, Filistin’in ulusal güvenliğidir” diyen Hamas yetkilisi, Arap ve İslam dünyasından da Mısır’ın İzzeddin el-Kassam Tugayları’nı “terör örgütleri listesine” alma kararının durdurulması için girişimde bulunmasını istedi.

Mısır’da, “Kassam Tugayları’nın terör örgütü kabul edilmesi ve faaliyetlerinin yasaklanması” yönünde açılan davaya bakan Acil İşler Mahkemesi, İzzeddin el-Kassam Tugayları’nın terör örgütleri listesine alınmasına ve ülkedeki faaliyetlerinin yasaklanmasına karar vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.