Gazze “öfke” gösterilerinde 16 şehit ve yaralı

  • 03 Eylül 2021
  • 354 kez görüntülendi.
Gazze “öfke” gösterilerinde 16 şehit ve yaralı

Gazze şeridinde Filistinlilerin “öfke” gösterilerinin 6. Gününde genç bir Filistinli şehit oldu.

Elalme’in bildirdiğine göre siyonist rejim askerleri dün Gazze kuşatmasına itiraz amacı ile Gazze şeridinin kuzeyinde düzenledikleri gösteride Filistinli gençlere açtıkları ateş sonucu bir genç şehit oldu 15 kişi yaralandı.
Bu arada Gazze’de Filistin sağlık bakanlığı yayınladığı bildiride Refeh ilinin doğusunda Filistinlilerin barışçıl gösterilerinin bastırılması sonucu 26 yaşında Gazze kuzeyinde Cebaliya kampında yaşayan Ahmet Mustafa Salih’in Siyonistlerin kurşunları nedeni ile şehit olduğunu duyurdu.
Diğer yandan Gazze hastane kaynakları da yaralılar arasında 15 yaşındaki Filistinli bir genç ile diğer 4 yaralının durumunun ağır olduğunu belirtiler.
Filistinli gençler Gazze kuşatmasının devam etmesi ve siyonist rejimin kuşatmayı hafifletme sorumluluklarını yerine getirmemesine itiraz amaçlı dün üst üste düzenledikleri gösterilerin 6. Gününde işgal altındaki topraklar ile Gazze sınırı yakınlarında “Gece Öfkesi Faaliyetleri” adı verilen bir gece yürüyüşü düzenlediler.
11 günlük savaşın ardından geçen son 3 ayda korsan rejim, Gazze kuşatmasını hafifletmek, bölgeye bazı ürünlerin girişine izin vermek ve Gazze’ye mali yardımların yapılmasını onaylamak gibi bazı sorumluluklarını yerine getirmekten kaçınıyor. Bu yüzden bölgede Filistinliler ile yeni çatışma turlarının başlama endişesi mevcut.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.