Gazze şehitlerinin sayısı 4700’ü geçti

  • 23 Ekim 2023
  • 46 kez görüntülendi.
Gazze şehitlerinin sayısı 4700’ü geçti

Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal rejiminin Gazze’ye başlattığı saldırılarında şimdiye kadar şehit düşen Filistinli sayısının 4 bin 741 kişiye ve yaralı sayısının da 15 bin 898 kişiye yükseldiğini duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı bugün yayınladığı yeni raporunda, Siyonist rejimin Gazze’ye vahşice saldırılarında şehit olan ve yaralananların sayısını açıkladı.
Bakanlık el Aksa Tufanı Operasyonu’nun başından beri 4 bin 741 Filistinli şehit olurken, 15 bin 898 kişinin de yaralandığını bildirdi.
Filistin Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Eşref Kadre yaptığı son açıklamasında Gazze şehitlerinin yüzde 70’inin çocuk ve kadın olduğunu, Siyonist rejimin 521 aileye saldırdığını, bunun sonucu 3 bin 109 kişinin şehit düştüğünü bildirmişti.
Aynı Filistinli yetkilinin sözlerine göre, İsrail’in saldırıları ve yakıtın tükenmesi sonucu 7 hastane ve 21 sağlık merkezi hizmet dışı kalmıştır.
Yetkili şimdiye kadar sağlık çalışanlarından 46 kişinin şehit olduğu ve 86 kişinin de yaralandığını ve 23 yardım aracının da çalışmaz hale geldiğini ifade etti./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.