Gazze Şeridi Ramazan’ı Üç Krizle Birlikte Karşılıyor

  • 06 Haziran 2016
  • 820 kez görüntülendi.
Gazze Şeridi Ramazan’ı Üç Krizle Birlikte Karşılıyor

Gazze Şeridi onuncu Ramazan’ı abluka altında karşılarken, abluka nedeniyle çarşı ve pazarlarda yaşanan durgunluk Gazze halkının yüzüne çaresizlik olarak yansıyor.

Ramazan’ın yaklaştığını gösterecek belirtiler ve sevinç görülmezken, Gazze Şeridi’ndeki tacirler ve dükkân sahipleri de çarşı ve pazarlardaki durgunluğun devam etmesinden endişe duyuyor.

Ramazan ayı bu yıl yazın en sıcak günlerine denk gelirken, Gazze Şeridi bu mübarek ayı elektrik kriziyle birlikte karşılıyor. Gazze halkı, tek elektrik santralinin de aşırı yoğunluk nedeniyle çalışamaz hale gelmesinden ve tamamen elektriksiz kalmaktan korkuyor.

Gazze Şeridi’ndeki Elektrik İdaresi Halkla İlişkiler Müdürü Tarık Lubed, Ramazan ayında elektrik dağıtımında herhangi bir değişiklik olmayacağını, sekiz saat elektrik kesintisinden sonra sekiz saat elektrik verileceğini söyledi.

Ramazan ayına girilirken Gazze Şeridi’nde yaşanan bir diğer kriz de memur maaşları krizi. Gazze Şeridi’nde asker ve sivil 40 bin memur hâlâ maaşlarının yüzde 50’sinden azını alabiliyor.

Gazze Şeridi’nin Ramazan ayını birlikte karşıladığı üçüncü kriz ise yeniden imar çalışmalarının durması krizi. İşgal ordusunun 2014 yazında açtığı savaşta yıkılan binlerce ev hâlâ yeniden inşa edilmeyi bekliyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.