Gazze şeridinde Filistinliler siyonist askerlerle çatıştılar

  • 24 Haziran 2017
  • 1.148 kez görüntülendi.
Gazze şeridinde Filistinliler siyonist askerlerle çatıştılar

Gazze şeridinde yaşayan Filistinli müslümanlar dün akşam düzenledikleri gösteriyle işgal rejimi İsrail’in Gazze aleyhindeki ablukasını kınadılar.

Siyonist İsrail rejimi 2007 yılında Gazze ablukasını daha da daraltmış, bu bölgeye gıda maddesi, ilaç ve inşaat malzemeleri gibi temel maddelerin girmesine engel olmuştur.

Filistin enformasyon merkezinin bildirdiğine göre Gazze şeridi sınırında yaşayan Filistinrliler dün gece gösteride bulunarak siyonist askerlerle çatıştılar. Bu çatışmalarda üç Filistinlinin siyonist askerlerce açılan ateşe hedef olması sonucu yaralandı ve bir çok Filistinli de zehirli gazlardan etkilendiler.

Öte yandan Batı Yaka’nın Nablus şehrinin doğusunda yer alan Balata Mülteci Kampında silahlı kişiler, Filistin Yönetimine bağlı güçlerin kampta kendilerini tutuklama operasyonlarını başarısız kıldıklarını belirtirken, kaynaklar, Filistin güçlerinin tutuklamak istedikleri bir kişinin yaralandığını belirttiler.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, kamptaki bir grup silahlı kişinin sivil araçla silahlı bazı şahısların kampta dolaştıklarını fark ettikten sonra kampın ortasında bulunan ana cadde ile ona paralel olan Kudüs Caddesi’nde yolu kapatarak havaya ateş açtıklarını ifade etti.

Balata Mülteci Kampı bir yıldan beri diken üstünde duruyor. Filistinli güçlerin aranan bazı şahısların burada olduklarını iddia edip onları tutuklamak istemesiyle kampta kendileriyle silahlı şahıslar arasında çatışmalar yaşanıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.