Gazze’de Ambargodan Kaynaklanan Elektrik Sıkıntısı Yeniden Çoğalmaya Başladı…

  • 31 Aralık 2014
  • 812 kez görüntülendi.
Gazze’de Ambargodan Kaynaklanan Elektrik Sıkıntısı Yeniden Çoğalmaya Başladı…

Gazze’de ambargodan kaynaklanan elektrik sıkıntısı yeniden artmaya ve kış şartlarının ağırlaşması sebebiyle etkisinin artmasına rağmen sorun tekrar büyümeye başladı. Ufukta da herhangi bir çözüm ışığının görülmediği ifade ediliyor.

Bütün bu sıkıntılara ve ambargonun hâlâ etkisini göstermesine rağmen Rami Elhamdallah hükümetinin Gazze’yi sürekli ikinci plana atması ise halk arasında ciddi şikâyetlenmelere ve sızlanmaya neden oluyor. Krizin gittikçe büyümesinde bu tutumun da önemli rolü olduğu düşünülüyor.

Gazze’deki elektrik dağıtım şirketi bölgenin birçok semtinde her altı saatte bir veya iki saat süreyle elektrik verme programı uygulamak zorunda kaldıklarını açıkladı.

Elektrik dağıtım şirketinin bugün (31 Aralık Çarşamba) yayınladığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

“Elektrik üretim istasyonu çalışmayı durdurdu. Enerji deposunda ciddi anlamda bir azalma var. Bu gelişme soğukların şiddetlendiği bir döneme denk geldi. Hava şartlarından dolayı elektrik tüketim ortalamasında önceki dönemlere nispetle büyük artış var. Bu durum da elektrik şebekesinde birçok trafonun ihtiyacı karşılamamasına ve elektrik verdiği süre miktarını azaltmak zorunda kalmasına neden oldu.”

Verilen bilgilere göre elektrik üretiminde kullanılan yakıtın bitmesi sebebiyle Gazze içinde elektrik üreten termik santral birkaç gün önce çalışmasını durdurmuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.