Gazze’de direniş tünelinin çökmesi sonucu iki HAMAS üyesi şehit oldu

  • 08 Aralık 2016
  • 1.073 kez görüntülendi.
Gazze’de direniş tünelinin çökmesi sonucu iki HAMAS üyesi şehit oldu

Filistin İslami Direniş Hareketi HAMAS, Gazze’nin güneyinde direniş tünelinin çökmesi sonucu iki HAMAS üyesinin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Gazze şeridinin uzaması ve siyonist rejimin bölge halkı üzerindeki baskısının artmasıyla bölgede ilaç, gıda, sağlık imkanları, yakıt gibi temel ihtiyaç mallarının olmaması Gazze şeridinde yaşalan 2 milyon insanın hayatını yaşanmaz hale getirmiştir.

Gazze ablukasının şiddetlenmesi ardından bölge halkı kendi temel ihtiyaç mallarını temin etmek için sınır bölgelerinde uzun tüneller açmak mecburiyetinde kalmış ve bu durum sürekli olarak bölge halkının can güvenliğine yönelik ciddi tehditler içermektedir.

diğer yandan siyonist rejim güçlerinin bu tünellere yönelik düzenledikleri saldırılarda şimdiye kadar onlarca Filistinli bu tünellerde şehid düşmüşlerdir.

Öte yandan yüzlerce Filistinli dün  İzzeddin El-Kassam Tugayları, mücahitlerinden 30 yaşındaki Ahmed Atiyye Mansur’un teşyi törenine katıldılar.

İzzeddin El-Kassam Tugayları, mücahitlerinden 30 yaşındaki Ahmed Atiyye Mansur Gazze’nin güneyinde görev anındayken bir el bombasının patlaması sonucu şehid düşmüştü.

Bu Filistinli gencin şehid olmasıyla Kudüs intifadası esnasında şehit sayısı 265’e yükseldi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.