Gazze’de Engelliler İçin Yaşam Şartları Çok Zor

  • 09 Haziran 2015
  • 807 kez görüntülendi.
Gazze’de Engelliler İçin Yaşam Şartları Çok Zor

Gazze’de yaşayan engelli genç Ahmet, bakanlıklardan birinin üst katına çıkmak için büyük çaba sarf etmesine rağmen başarılı olamadı ve çok ihtiyacı olmasına rağmen evraklarını imzalatamadı.

Tekerlekli sandalye mahkumu gencin, asansörü olmadığı için bakanlık binasının üst katına çıkamaması gençlerden bir grubu harekete geçirdi ve “Kendini benim yerime koy” sloganıyla engellilere destek girişimi başlatmaya sevk etti.

Ahmet, kamu binalarının hiçbirinin kendisi gibi engelliler için uygun olmadığını, bakanlıklarda veya diğer kamu kurumlarında işlerini takip edemediğini, bu durumun kendisini çok üzdüğünü söyledi.

Gazze Şeridi’ne arka arkaya açılan savaşlar nedeniyle engelli vatandaşların sayısının arttığını ifade eden Ahmet, ilgili kurumların bu durumu göz önünde bulundurmaları gerektiğini, her işi çıktığında birilerinden yardım istemesinin mantıklı olmadığını belirtti.

“Kendini benim yerime koy” sloganıyla başlatılan girişim kapsamında caddelerde sürücülere gül ve engellilerin durumuna dikkat çeken broşürler dağıtılacağı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.