Gazze’de Halkın %60’ı Gıda Güvenliğinden Mahrum

  • 21 Kasım 2016
  • 1.102 kez görüntülendi.
Gazze’de Halkın %60’ı Gıda Güvenliğinden Mahrum

Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Uluslararası Girişim Hareketi, Gazze halkının %60’ının gıda güvenliğinden mahrum olduğunu açıkladı.

Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Uluslararası Girişim Hareketi’nden Gazze’de süregelen ablukanın oluşturduğu duruma ilişkin açıklama yapıldı.

Yıllardır Siyonist İsrail’in ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze halkı büyük zorluklarla mücadele ediyor. Bu doğrultuda bir açıklamada bulunan Gazze Kuşatmasını Kırmak İçin Uluslararası Girişim Hareketi, Gazze’de halkın %60’ının gıda güvenliğinden mahrum olduğunu belirtti.

Oluşum adına açıklamalarda bulunan Muna Sekik, “On yıldan fazla süredir Gazze’ye uygulanan abluka toplu cezalandırmayı yasaklayan Cenevre Anlaşması’nın otuz üçüncü maddesine aykırıdır. Peş peşe Gazze’de yapılan savaşların geride bıraktığı maddi zarar beş milyar doların üstündedir” ifadelerini kullandı.

Açıklamalarında Gazze halkının sorunlarından bahseden Muna Sekik Arap Birliğine de çağrıda bulundu. Arap Birliği’ne daha önce ablukayı insanlık suçu sayan ve kaldırılması gerektiğini belirten kararını hayata geçirmesi çağrısında bulunan Sekik, BM’den de yıkılan evlerin ve kurumlara ait binaların imarı için harekete geçmesini istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.