Gazze’de halkın yüzde 80’i fakirlik sınırı altında

  • 09 Eylül 2017
  • 1.123 kez görüntülendi.
Gazze’de halkın yüzde 80’i fakirlik sınırı altında

Kuşatmaya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal El-Huzari, Siyonist işgal rejiminin Gazze’ye uyguladığı ambargonun neden olduğu ağır sonuçların hayatın her alanında kendini gösterdiğini belirterek, bunun insanların yaşam koşullarını olumsuz etkilediğini ve durumu daha da karmaşık hale getirdiğini söyledi.

Konuyla ilgili dün (8 Eylül Cuma) basın açıklaması yapan milletvekili El-Huzari, Gazze halkının %80’inin fakirlik sınırının altında yaşadığını, gençler arasında işsizliğin %60’ı geçtiğini, bu oranın dünyada en yüksek oran olduğunu ifade etti.
Bu olumsuz tablonun her Filistinliden durumu kurtarmak için hızlı hareket etmesini istediğini hatırlatan El-Huzari, uzlaşı ve bölünmeyi sonlandırmanın bu dramın son bulmasına katkı sağlayacağını, buradaki vatandaşların hayatını olumsuz etkileyen tavır ve kararlardan da vazgeçilmesi gerektiğini savundu.
En büyük krizin elektrikte yaşandığına dikkat çeken El-Huzari, bunun sağlık, çevre, eğitim ve ekonomiyi olumsuz yönde etkilediğini kaydetti.

(Bu arada Uluslararası Kızılhaç Komitesi Başkanı Peter Maurer, işgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı ziyaretle ilgili değerlendirmesinde “Batı Yaka ve Gazze’ye yaptığım ziyarette beni şok eden husus insanların umutlarını yitirmeleridir. Gazze’de insanlar zor insani şartlar nedeniyle umutlarını yitirirken, Batı Yaka’da ise yerleşim birimleri nedeniyle yitirmişlerdir” dedi.İşgal altındaki Filistin topraklarına yaptığı ziyaretin ardından Kudüs şehrinde düzenlediği basın toplantısında Gazze’deki sorunlara değinen Maurer, herkesin elektrik krizinin nasıl başladığını ve bunun sağlık sektörüne ve su şebekelerine nasıl etki ettiğini bildiğini hatırlatarak, buradaki durumu en çok kötüleştiren hususun bu kriz olduğuna inandığını söyledi.İki gün önce Gazze’yi ziyaret eden Kızılhaç Komitesi Başkanı “beni hayrete düşüren husus, insanların yaşadığı sıkıntı ve fakirliğe rağmen eğitime olan istek ve arzularıydı. Bunu dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz” demişti.)

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.