Gazze’de Hz. Peygamber (s.a.s.)’e saygısızlık edenlere tepki gösterildi

  • 23 Ocak 2015
  • 1.082 kez görüntülendi.
Gazze’de Hz. Peygamber (s.a.s.)’e saygısızlık edenlere tepki gösterildi

İslâm’ın yüce peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s.)’e destek ve onun onuruna saldıran hakaretçilere tepki amacıyla bugün (23 Ocak) Cuma namazından sonra Gazze’nin kuzeyinde bir büyük miting ve yürüyüş düzenlendi. Mitin ve yürüyüşe on binlerce Gazzeli katıldı.

Filistin İslâmî Direniş Hareketi (Hamas)’ın destek verdiği miting ve hakaretçileri protesto yürüyüşü Cuma namazının ardından, Gazze’nin kuzeyinde yer alan Cibaliya mülteci kampında yer alan Hulefa-i Raşidin Camisi önünden başladı. Hamas’ın siyasi önderlerinden ve milletvekillerinden birçok kişinin de iştirak ettiği miting ve yürüyüşe on binlerce Filistinli katıldı.

Hamas liderlerinden Muşir El-Mısri mitingde yaptığı konuşmada tüm İslam ümmetinden ve bütün Arap toplumlarından Hz. Peygamber (s.a.s.)’in onuruna dokunan, ona çirkin bir şekilde saldıran hakaretçilere karşı öfkelerini ve tepkilerini ortaya koymalarını istedi. Muşir El-Mısri, Batı toplumlarına yaptığı çağrıda da “mazot” olarak niteledikleri saldırganlara karşı da sınır koymalarını, onların dinlerin kutsal değerleri karşısında bu derece arsızlaşmalarına artık engel olmalarını istedi.

Muşir El-Mısri, peygambere destek ve saldırganlara tepki yürüyüşünün sonunda yaptığı konuşmasında, İslâm ümmetinin geçmişine, bugününe ve geleceğine sahip çıkmak için uyanma vaktinin artık geldiğini hatırlatarak, ümmetin ilgisizliğinin, yöneticilerinin de büyük bir zafiyet içinde olmalarının Batı’nın İslam’ın yüce peygamberine saldırma konusunda bu derece cüretkâr olabilmesine yol açtığını vurguladı.

El-Mısri konuşmasında; “özgürlük kişilere ve devletlere dinleri aşağılama hakkı tanımaz ve dinlere saygı bizim inancımızdan bir parçadır” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.