Gazze’de Memur Ve İşçi Maaşlarının Ödenmemesi Sebebiyle Sağlık Sektörü Durma Noktasına Geldi…

  • 09 Aralık 2014
  • 1.027 kez görüntülendi.
Gazze’de Memur Ve İşçi Maaşlarının Ödenmemesi Sebebiyle Sağlık Sektörü Durma Noktasına Geldi…

Abbas yönetiminin Gazze bölgesindeki memurların ve işçilerin maaşlarını ödememesi sebebiyle bu bölgede hastanelerde ve sağlık merkezlerinde çalışan temizlik işçilerinin başlattığı grev yüzünden sağlık sektöründe hizmetler büyük ölçüde durma noktasına geldi. Çünkü sağlık alanında hizmet veren kurumlarda çok miktarda atık madde çıkıyor. Üstelik bu maddelerin hemen toplanmaması ve tasfiye edilmemesi hızlı bir şekilde kimyasal dönüşüm gerçekleştirmesine ve sağlık açısından tehlikeli hale gelmesine neden oluyor.

Sağlık alanında hizmet veren bir kuruluşta sağlık açısından tehlike oluşturan, ayrıca arz ettiği tehlike hızlı bir şekilde gerçekleşen dönüşümle birlikte artan kimyasal atıkların tasfiye edilmemesi durumunda hizmet verilmesi ise tamamen imkânsız hale geliyor. O durumda insanlar sıhhate kavuşmak için geldikleri yerlerde sağlıklarını daha fazla tehlikeye atmış oluyorlar.

Bazı sağlık kuruluşlarında gönüllü temizlik hizmetlerinin verilmesi sorunu gidermeye yetmiyor. Çünkü gönüllü hizmet verenler de o tarafta asıl hizmetlerini aksatmak zorunda kalıyorlar. Bunun yanı sıra gönüllü hizmet için devreye girenlerin sayısı bu işte görevlendirilmiş eleman sayısının çok gerisinde kalıyor. Aynı zamanda görevli elemanlar profesyonelce verdiklerinden ayrıştırma, tasfiye ve stoklama gibi işlemleri çok daha hızlı yapabilirken gönüllü hizmet verenler aynı oranda başarı gösteremiyorlar.

Sağlık sektöründeki temizlik elemanlarının greve gitmeleri ise ailelerinin geçimi için ihtiyaç duydukları kaynağın aylardan beri kesilmesi karşısında son başvurdukları ve bir bakıma mecbur kaldıkları uygulama.

Mahmud Abbas yönetimine, değişik ülkelerden özellikle Gazze’ye yardım amacıyla para yardımı yapıldığı halde o bunları bile ihtiyaç sahiplerine ulaştırmıyor ve Gazze bölgesindeki kamu görevlilerinin maaşlarını ödememe konusundaki ısrarını sürdürüyor. Kendisine özellikle Gazze’ye yardım amacıyla verilmiş kaynak olmasına rağmen maaşları ödememekte kaynak yetersizliğini gerekçe göstermesi ise inandırıcı değil.

Abbas’ın Gazze’deki kamu görevlilerine maaşlarını ödememesi siyonist işgal rejiminin bu bölgeye uyguladığa ambargoya destekten başka bir anlam da taşımıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.