Gazze’de Protesto Gösterileri BaÅŸladı

  • 14 Mayıs 2018
  • 1.154 kez görüntülendi.
Gazze’de Protesto Gösterileri BaÅŸladı

Filistinliler, ABD’nin Kudüs provokasyonunu protesto için Gazze’de gösteri düzenliyor.

Gazze’de genel grev ilan edildi

Filistin Ä°slami ve Ulusal Güçleri Ä°zleme Komisyonu, Gazze’de bugün genel grev ilan edildiÄŸini, hükümete baÄŸlı ve özel tüm kurumlarda çalışmaların durdurulduÄŸunu duyurdu.

Hamas’tan katılım çaÄŸrısı

Hamas, yaptığı yazılı açıklamada nerede olurlarsa olsunlar Filistinlilerin bulundukları yerde “milyonluk dönüş yürüyüşü”ne katılmaları çaÄŸrısında bulundu

Gazze Åžeridi’nde uygulanan ablukanın kaldırılması talebini yineleyen Hamas, Filistin halkının sıkıntılarının sona erdirilmesi, yaptırımların durdurulmasının yanı sıra çocukların yiyeceÄŸi, hastaların tedavisi ve eÄŸitimi üzerinden ÅŸantaj yapılmamasını istedi.

Hamas, Filistin halkının sabrının tükendiği ve bu sabrın abluka uygulayanlar karşında infilak edebileceği uyarısında bulunarak, ABD tarafından sunulan yüzyılın anlaşmasını mutlak suretle reddettiklerini aktardı.

Hastanelere ek çadırlar kuruldu

Filistin SaÄŸlık Bakanlığı da muhtemel müdahaleler için hastaneler ve tedavi merkezlerinde hazırlıklarını sürdürüyor. Gazze’deki hastanelerin çoÄŸunun avlusunda, çadırlar kurularak ek yataklar yerleÅŸtirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.