Gazze’deki gruplar, hükümetin geçen ay imzaladığı, 20 yıl süreyle İsrail’den doğalgaz ithal edilmesini içeren ön anlaşmanın iptal edilmesini talep etti…

  • 20 Şubat 2015
  • 862 kez görüntülendi.
Gazze’deki gruplar, hükümetin geçen ay imzaladığı, 20 yıl süreyle İsrail’den doğalgaz ithal edilmesini içeren ön anlaşmanın iptal edilmesini talep etti…

Gazze’deki gruplar, hükümetin geçen ay imzaladığı, 20 yıl süreyle İsrail’den doğalgaz ithal edilmesini içeren ön anlaşmanın iptal edilmesini talep etti.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi, Filistin’in Kurtuluşu için Demokratik Cephe, Ulusal Girişim Hareketi, Halk Partisi ve Filistin Demokratik Birliğinden yapılan ortak yazılı açıklamada, “Filistin hükümetinin, Ocak 2015’in başında, İsrail’den gaz satın alma anlaşması yapması, halkın öfkesine neden olmuştur. Çünkü anlaşma halktan gizlenerek imzalandı” denildi.

Anlaşmanın 20 yıllık imzalanması, “İsrail işgalinin sona ermesine yönelik tarihin belirlenmesi için çabalayan milli uzlaşı çalışmalarına açık saygısızlık” olarak nitelendirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Söz konusu anlaşma metni, doğalgaz ihracat yetkilisi İsrail şirketlerinin, Cenin kentindeki elektrik santraline ortak olmasını öngörüyor. Böylece bağımsızlığı yönünde ilerlemesi gereken Filistin ekonomisinin İsrail’e bağımlılığı derinleşiyor. Filistin hükümetini, bu onur kırıcı anlaşmayı iptal etmeye ve imzayı atanları sorgulamaya çağırıyoruz.”

Filistin yönetimi, geçen Ocak ayının başında, maliyeti 1,2 milyar doların üzerinde olan ve 20 yıllık süre zarfında İsrail’den 4,75 milyar metreküp doğalgaz ithal edilmesini içeren bir ön anlaşma imzalamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.