Gazzeliler, ambargonun kaldırılması için gösteri yaptı

  • 08 Haziran 2015
  • 788 kez görüntülendi.
Gazzeliler, ambargonun kaldırılması için gösteri yaptı

Gazzeliler sınır kapılarının açılması ve ambargonun kaldırılması için gösteri yaptı.

Gazze Şeridi’ne yönelik İsrail ambargosuna son verilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesini isteyen Filistinliler, gösteri düzenledi.

Gazze limanında düzenlenen gösteriye kalabalık bir grup katıldı. İsrail ambargosunun protesto edildiği sloganlar atan göstericiler, “Gazze ablukasının kırılması uluslararası toplumun görevi”, “Mısır’dan Refah Sınır Kapısı’nı derhal açmasını istiyoruz”, “Gazze’yi boğmaya ne zamana kadar devam edeceksiniz” yazılı pankartlar açtı.

Gösteride konuşan Hamas yetkililerinden İsmail Rıdvan, “Gazze, İsrail ablukası nedeniyle, insani, ekonomik ve toplumsal bir felaket yaşıyor. Uluslararası toplum ve insan hakları örgütleri sorumluluklarını yerine getirip, İsrail ablukasının kırılmasına katkı sağlayacak Gazze limanının inşası için hızla çalışmalı” dedi.

Rıdvan, ambargoyu kırmak amacıyla 2010 yılında Mavi Marmara gemisiyle Gazze’ye hareket eden ve İsrail’in müdahalesi sırasında hayatını kaybedenleri de minnetle andıklarını ifade etti.

Filistin’de 2006 yılında yapılan ve Hamas’ın kazandığı seçimlerin ardından İsrail, Gazze Şeridi’ne karadan, denizden ve havadan abluka uygulamaya başlamıştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.