General Abdullahi: İran yaptırım zamanlarında kendi potansiyellerinden en iyi şekilde yararlandı

  • 12 Ocak 2016
  • 852 kez görüntülendi.
General Abdullahi: İran yaptırım zamanlarında kendi potansiyellerinden en iyi şekilde yararlandı
İran devrim muhafızları ordusuna bağlı Hatemül Enbiya (S) Yapım Karargahı komutanı general Abdullahi, İran aleyhindeki yaptırımların olumlu sonuçlarının da olduğunu ve bu durumun İran’ın iç dinamikleri ve potansiyellerinden en iyi şekilde istifade edilmesine ve bu doğrultuda İran’ın dışa bağımlı olmaksızın rafineri yapabilmesine sebep olduğunu söyledi.

İRİB haber ajansının bildirdiğine göre, general Abdullahi, İRİB haber kanalında katıldığı bir programda yaptığı açıklamada, Hatemül Enbiya (S) karargahının elinde halihazırda 9 büyük projenin bulunduğunu ve bunlardan 4’ünün İran petrol bakanlığına bağlı olduğunu söyledi.

Sözkonusu yetkili, şu ana kadar 25 milyar dolar projelere harcama yapıldığını ve söz konusu projelerde fiziki olarak yüzde 75 ilerleme sağlandığını ve tamamlanması için de 2.5 milyar dolara ihtiyaç olduğunu söyledi.

General Abdullahi, söz konusu projeleri 1.5 yıl içinde tamamlayacaklarına dair söz verirken, bunların tamamlanması ve hizmete girmesi halinde ülkeye yıllık 35-40 milyar dolar gelirinin olacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.