General Bakıri: İran milleti tüm komplolara rağmen yoluna devam ediyor

  • 05 Şubat 2019
  • 1.763 kez görüntülendi.
General Bakıri: İran milleti tüm komplolara rağmen yoluna devam ediyor

İran Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, İslam inkılabının düşmanlarının son kırk yılda tüm komplolarına rağmen İran milleti geçmişe kıyasla daha da iyi bir şekilde yoluna devam ettiğini vurguladı.

Salı günü silahlı kuvvetlerin bakım ve onarım zirvesinde konuşan General Bakıri, düşmanlar son kırk yılda darbe, suikast, savaş, askeri tehdit ve casusluk faaliyetleri gibi türlü komplolarla İran milletine karşı harekete geçtiklerini, ancak hepsinde hezimete uğradıklarını belirtti.

Amerika ve bölgedeki S. Arabistan ve BAE gibi uşakları her yıl İslam ve İslam inkılabı ile mücadele için yüz milyarlarca dolar para harcadıklarını kaydeden General Bakıri, oysa İSK yılda sadece yedi ila sekiz milyar dolarlık bütçe ile düşmanların bu denli büyük askeri bütçelerine karşı direndiğini vurguladı.

Amerika’nın yaptırımları ile mücadele edecekleri iddiasında bulunan Avrupa bu konuda aciz olduğunu kaydeden General Bakıri, Avrupalı yetkililer aylar sonra Bercam nükleer anlaşmasındaki yükümlülüklerini Amerika’ya rağmen yerine getirmekten aciz olduklarını açıkça itiraf ettiklerini, oysa İran milleti başı dik ve sağlam adımlarla karar alarak yoluna devam ettiğini ifade etti.

General Bakıri, tüm göstergeler, İran milleti son kırk yıla nazaran büyük ilerleme kaydettiğini gösterdiğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.