General Bakıri: Terör devleti ABD, Afganistan’dan zilletli hezimetle çekildi

  • 29 Ağustos 2021
  • 2.102 kez görüntülendi.
General Bakıri: Terör devleti ABD, Afganistan’dan zilletli hezimetle çekildi

İran Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, Amerika terör devleti Afganistan’dan zilletli bir hezimete uğrayarak çekildiğini vurguladı.

Savunma Bakanlığı’nda düzenlenen bakanlık görevi General Emir Hatemi’den General Muhammed Rıza Karai Aştiani’ye devredilen devir teslim töreninde konuşan Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, Amerika’nın son cinayeti Afganistan’da yaşanan olaylar olduğunu, Amerika iki bin milyar dolar gibi yüklü bir parayı harcamaya rağmen Afganistan ordusunu pasif bir orduya çevirdiğini belirtti.

Amerika terör devletinin Batı Asya bölgesine çıkarmaları ve cinayetlerine işaret eden General Bakıri şöyle devam etti:

Amerika’nın diğer komplolarının izleri bölgede yer yer göze çarpıyor ve halâ devam ediyor. Bu şartlarda ülkenin savunma gücünü korumak ve geliştirmek zaruri bir durumdur; zira ülkeyi yerli ve etkili savunma gücüne kavuşmadan savunamayız.

Son dönemde savaşların şekli de değiştiğini kaydeden General Bakıri şöyle ekledi:

Bugün ve yarının savaşları eski savaşlara çok az benziyor. Geçen sene dağlık Karabağ’da meydana gelen savaş, geçmiş yıllarda meydana gelen savaşlara hiç benzemiyordu. Bu savaşta yeni teknolojiler kullanıldı.

General Bakıri, buna göre İslami nizamın savunma gücünü geliştirmek birçok sebepten ötürü kat’i ve kaçınılmaz görev olduğunu vurguladı.

General Bakıri ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti nizamı dünya coğrafyasının en hassas bölgesinde yer aldığını, bölge, son yıllarda birçok huzursuzluğa ve krizlere şahit olan bir bölge olduğunu, buna göre savunma bakanlığı yeni şartlara ve gelecekteki muhtemel savaşlara göre uygun güç üretmesi gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.