General Bakıri: Varşova zirvesi İran’ın gücünü etkileyemez

  • 12 Şubat 2019
  • 1.852 kez görüntülendi.
General Bakıri: Varşova zirvesi İran’ın gücünü etkileyemez

Genel Kurmay Başkanı General Muhammed Bakıri, Varşova zirvesi değersiz bir zirve olduğunu, bu zirve İran’ın gücünü ve uygulamalarını etkileyemeyeceğini vurguladı.

IRNA’ya demeç veren Genel Kurmay Başkanı General Bakıri, Polonya yönetimi Varşova zirvesinde İran karşıtı tek kelime edilmeyeceği yönünde söz verdiğini belirterek, bu yüzden şimdi bekleyip Polonyalı yetkililerin ne kadar sözlerine bağlı olduklarını görmek gerekir, dedi.

Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo beyaz sarayın İranofobia projesinin devamında 11 Ocak 2019’da bir açıklama yaparak Washington yönetimi 13 ve 14 Şubat 2019 tarihlerinde Varşova’da İran konulu bir zirve düzenlemek istediğini açıkladı.

Ancak başta Avrupa ülkeleri olmak üzere bölgenin birçok önemli Arap ülkesi ve Türkiye Amerika’nın öncülük ettiği bu zirveye katılmaktan kaçınmaya başladı.

Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif de Amerika yönetiminin Polonya’nın başkenti Varşova’da İran karşıtı konferans düzenleme girişimine gösterdiği tepkide hem Polonya’yı ve hem de bu zirveye katılacak olan ülkeleri uyararak şöyle dedi: Amerika tarafından düzenlenen son İran karşıtı konferansa katılanlar ya öldüler, ya da rezil oldular, ya da dışlandılar, fakat İran daha da güçlendi.

Dışişleri Bakanı Zarif ayrıca şöyle dedi: Polonya devleti bu ayıptan asla kurtulamaz, zira İran milleti Polonyalıları ikinci dünya savaşı sırasında kurtarırken, bu ülke şimdi İran karşıtı aciz bir sirke ev sahipliği yapıyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.