General Caferi: Devrim Muhafızları Ordusu asla düşmanın İran’a nüfuz etmesine izin vermeyecek

  • 23 Ağustos 2015
  • 878 kez görüntülendi.
General Caferi: Devrim Muhafızları Ordusu asla düşmanın İran’a nüfuz etmesine izin vermeyecek

İran İslam Cumhuriyeti İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı General Muhammed Ali Caferi dün yaptığı konuşmada “Bazıları bizim siyasetimizin düşman iradesi doğrultusunda olmasını istiyor ve bize istediğiniz gibi hareket edemezsiniz diyor. Çünkü bazı devletler tepki gösterir diye! İşte bu İslam İnkılabı ve İran halkının onuruna aykırıdır” dedi.

General Muhammed Ali Caferi ayrıca “Ehlibeyt’in (a.s) öğretileri ve İmam Humeyni’nin (r.a) siyasi anlayışı bize özgür bir millet olmayı, İslam uygarlığını düşünmeyi ve düşmanın ülkemize nüfuz etmesi karşısında direniş göstermeyi öğretiyor. Bazıları İslam İnkılabı ve Dünya Müslümanları İmamı İmam Hamanei’nin buyruklarına aykırı olan sözleri ileri sürmekle düşmanların ülkeye nüfuz etmesine yol açmak istiyor, fakat onlar bilmeliler ki bu tür düşüncelerin gerçekleşmesine izin vermeyeceğiz” diye söyledi.

Bazı yetkililerin, İslam İnkılabı ilkelleri’ne aykırı olan sözleri ileri sürerek Anayasa Koruma Konseyi’ni yetkisizleştirmek istediğini belirten Devrim Muhafızları Ordusu Komutanı General Muhammed Ali Caferi “Temel dayanağı olmayan sözlerin öne sürülmesi İran halkının birlik ve beraberliğini zedeleyebilir, fakat İran halkından yana olan Devrim Muhafızları Ordusu asla düşmanın İran’a nüfuz etmesine izin vermeyecek” ifadesini kullandı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.