General Caferi: İran halkının direnişi, ABD’nin seçeneklerini işlevsiz kıldı

  • 07 Nisan 2015
  • 969 kez görüntülendi.
General Caferi: İran halkının direnişi, ABD’nin seçeneklerini işlevsiz kıldı

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Muhammed Ali Caferi, İran halkının aşırı taleplere karşı ortaya koyduğu direnişin, ABD’nin İran’a yönelik dayatma seçeneklerini, başarısız kıldığını belirtti.
İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Genel Komutanı, İran’ın siyasi tavrını değiştirmek isteyen ABD’nin İran halkının direnişi sonucunda, masa üzerindeki bütün seçeneklerini unutturduğunu ve nükleer konunun çözümü için diplomasi yolunu tercih ettirdiğini belirtti.
Tümgeneral Caferi, ABD Başkanı Barak Obama’nın İran’a karşı askeri seçenek ve yaptırımların yetersiz ve başarısız kaldığına dair tarihi itirafına işaretle, İran’ın nükleer müzakereci heyetinin Allah’ın lütfuyla İran halkının haklarını bugüne kadar savunmayı başardığını hatırlatıp, halk ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun bu azizlere belirlenen kırmızı çizgiler üzerinde samimiyet ve ısrarla durmalarından dolayı teşekkür ettiklerini ifade etti.
İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Komutanı, ABD’nin yükümlülüklerine bağlı kalmadığına da dikkat çekerek, İran’ın kırmızı çizgisinin nükleer zenginleştirme ve nükleer alanında araştırma ve geliştirme hakkının tanınması ve İran halkının talebi olarak bütün yaptırımların iptali olduğunu kaydetti.
Tümgeneral Caferi sözlerinin devamında, İran’ın nükleer müzakereci heyetinden önündeki fırsatta, İslam İnkılabı’nın izzeti ve yaptırımların anlaşmadan hemen sonra iptali için güçlü kapasite ve imkanlarından maksimum düzeyde yararlanmasını istedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.