General Cezairi: ABD’nin insan hakları konusuna girme yetkisi yok

  • 13 Aralık 2015
  • 897 kez görüntülendi.
General Cezairi: ABD’nin insan hakları konusuna girme yetkisi yok
İran İslam Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Cezairi, ABD’nin insan hakları konusuna girme yetkisi olmadığını ve İran’da insan hakları durumu hakkında söz edecek konumda olmadığını belirtti.

Genelkurmay Başkan Yardımcısı General Mesut Cezairi yaptığı açıklamasında İran’da insan haklarının ihlal edildiğini ileri süren ABD Dışişleri Bakanı’nın sözlerine tepki gösterdi. ABD ve birkaç Batılı ülkenin, insan haklarını muhalif hükümet ve milletlere karşı bir baskı aracı olarak illegal hedefleri için kullandığını ifade etti.

General Cezairi, milyonlarca Iraklı’nın katliamı ve evinden barkından etmesi, Afganistan’a savaş dayatması, Siyonist rejime Lübnan ve Filistin’e saldırılarından destek vermesi, IŞİD gibi terörist grupları kurup, Suriye halkı ve yönetimine karşı amansız savaş yürütmesi, ABD yönetiminin işlediği cinayetlerinin sadece bir kısmı olduğunu ifade etti.

ABD Dışişlerii Bakanlığı, 10 Aralık Evrensel İnsan Hakları Bildirgesi’nin ilan edilmesi yıldönümü dolaysıyla yaptığı açıklamada, İran dahil muhtelif ülkeleri insan haklarını ihlal etmekle suçladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.