General Hacizade: ABD’nin amacı, bölge ülkelerini parçalamaktır

  • 04 Ocak 2021
  • 1.790 kez görüntülendi.
General Hacizade: ABD’nin amacı, bölge ülkelerini parçalamaktır

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı General Emirali Hacizade, Amerikalıların Batı Asya ülkelerinin ordu ve silahlı kuvvetlerden yoksun bırakılmasını istediklerine işaretle, ABD’nin amacının bölge ülkelerini parçalamak olduğunu vurguladı.

Tahran’da Kudüs Gücü eski Komutanı Şehit Korgeneral Kasım Süleymani için şehadetinin 1. yıldönümü dolaysıyla düzenlenen bir etkinlikte konuşan General Hacizde, Amerika’nın kendi strateji ve senaryolarını, bölgeyi domine etmek amacıyla tasarlayıp, uygulamaya koyduklarını söyledi.

General Hacizade, 8 yıl süren küresel savaşta, İran’ın kendi sınırları içinde 123 ülkeyi temsil eden ve Batı ve Doğu süper güçlerinin desteğini alan Irak Baas rejimi ile savaştığını hatırlattı.

Devrim Muhafızları Hava-Uzay Komutanı, Şehit Süleymani’nin Irak ve Suriye’de IŞİD teröristleriyle mücadelesine de temasla, bugün Şehit Hac Kasım Süleymani ve Harem savunucuları şehitlerinin fedakarlıkları sayesinde İslam İnkılabı ve direniş iradesi ve söyleminin Akdeniz’den Kızıldeniz’e kadar etki alanı oluşturduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.