General Hatemi: İngilizlerin deniz korsanlığını karşılıksız bırakmayız

  • 08 Temmuz 2019
  • 1.651 kez görüntülendi.
General Hatemi: İngilizlerin deniz korsanlığını karşılıksız bırakmayız

General Emir Hatemi, İngiliz donanmasının Cebeli Tarık boğazında İran’a ait petrol tankerine el koyması bir nevi deniz korsanlığı olduğunu, İran bu deniz korsanlığını karşılıksız bırakmayacağını vurguladı.

Pazartesi günü İran’ın güneyinde, Benderabbas liman kentinde “Haydar” gemilerinin deniz muhafaza birliğine katılma töreninde konuşan Savunma Bakanı General Hatemi, İran’a ait petrol tankerine el koyma olayı uluslararası yasalara aykırı olduğunu, İran İslam Cumhuriyeti şimdiye kadar deniz korsanlığı ile kesin bir şekilde mücadele ettiğini ve İngilizlerin deniz korsanlığını da kesinlikle karşılıksız bırakmayacaklarını belirtti.

Amerika’nın casus İHA’sı Global Hawk’ın İran hava sahasını ihlal etme olayına de değinen General Hatemi, casus İHA’nın düşürülmesi Amerika’ya, İran sınırlarının güvenliğini temin etmek için asla müsamaha göstermeyeceği ve büyük bir iktidarla kara, hava ve deniz sınırlarını koruyacağı yönünde bir mesaj olduğunu ifade etti.

İranlı uzmanların tasarım ve yapımını gerçekleştirdikleri Haydar gemisinin kabiliyetlerini açıklayan General Hatemi, Haydar gemileri arama kurtarma, teftiş ve denetleme görevlerini yerine getirmek için gerekli tüm teçhizata sahip olduğunu belirtti.

İran İslam Cumhuriyeti düşmanların tüm yaptırımlarına rağmen deniz alanında büyük ilerlemeler kaydettiğinin altını çizen Savunma Bakanı General Hatemi, Haydar gemisi 180 derece eğilme şartlarında bile batmama özelliğine sahip olduğunu, bu gemi saatte 70 km hızla esen rüzgar şartlarında bile görevine devam ettiğini vurguladı..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.