General Hüseyin Selami: Yemen’de Suud rejiminin saldırısına karşı koymak üzere tüm seçenekler mevcut

  • 19 Nisan 2015
  • 954 kez görüntülendi.
General Hüseyin Selami: Yemen’de Suud rejiminin saldırısına karşı koymak üzere tüm seçenekler mevcut

İslam inkılabı muhafızlar ordusu ikinci komutanı General Hüseyin Selami, bugün Yemen’de yaşanan savaş, Amerika’nın bölgeye yönelik planlarının hezimete uğramasının sonucu olduğunu belirtti.

El Meyadin TV kanalına mülakat veren General Selami, Arabistan’ın Yemen’e yönelik hava akınları Suud rejiminin iç sorunları ve krizlerini örtbas etmeye yönelik olduğunu belirtti.

Arabistan ordusu hiç bir özel yeteneği olmayan ve Yemen savaşı ile büyük bir bataklığa giren geleneksel bir ordu olduğunu kaydeden General Selami, Yemen savaşı bölgeyi bölgesel güvensizliğe sürükleyeceğini ifade etti.

İslam inkılabı muhafızlar ordusu ikinci komutanı General Hüseyin Selami, Yemen’de Suud rejiminin saldırısına karşı koymak üzere tüm seçeneklerin açık olduğunu, çünkü Ensarullah hareketi uzun menzilli füzelere sahip olduğunu, üstelik bu hareket hızla Arabistan’ın çeşitli bölgelerine ulaşabilecek yetenekte olduğunu kaydetti.

General Selami İran’ın füze savunma gücü hakkında da İran hiç bir zaman uluslararası denetçilere savunma merkezlerini denetlemelerine müsaade etmeyeceğini vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.