General Kasım Süleymani: IŞİD’ın ömrü en fazla 3 ay

  • 22 Eylül 2017
  • 1.241 kez görüntülendi.
General Kasım Süleymani: IŞİD’ın ömrü en fazla 3 ay

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Güçleri komutanı general Kasım Süleymani, terör örgütü IŞİD’in ömrünün en fazla 3 ay kaldığını belirterek 3 ay sonra bölgede büyük bir zaferin kutlanacağını açıklayacaklarını söyledi.

İRNA’nın haberine göre, Süleymani, İran’ın kuzeyinde yer alan Gilan eyaletine bağlı Lengerud şehrinde dün yaptığı açıklamada, son aylarda Irak ve Suriye’nin çeşitli bölgelerinde terör örgütü IŞİD’e ağır darbelerin indirildiğini belirterek, ‘tahminlere göre IŞİD’in ve IŞİd hükümetinin ömrü en fazla 3 ay kaldı” dedi.

General Kasım Süleymani, Amerika ve siyonist rejimi İsrail ürünü ve aynı zamanda kanser tümörü olan bu terör örgütüne karşı darbeleri kesintisiz sürdürmeye devam edeceklerini belirterek, ‘bu örgüte karşı zaferi İslami İran ve bütün bölgede ilan ediyoruz’ dedi.

General Süleymani, Irak, Suriye, Lübnan hükümetleri ve milletleri ile o ülkelerin kahraman gençleri ve direniş güçlerinin dışında hiç kimsenin IŞİD’in kökünün kazdıklarını iddia edemeyeceklerini  belirterek, ‘Zira, IŞİD’İ kuran ve ona destek veren devletler bu örgütün yokedilmesinde yer aldıklarını iddia edemezler’ dedi.

Irak ve Suriye halklarına  yardım için gitmelerinin en önemli sebeplerinden birinin bu terör örgütüne karşı diplomasi yoluyla mücadele etmenin mümkün olmaması olduğunu belirten Süleymani, bundan dolayı bu hükümetlere terör örgütüne karşı mücadele konusunda yardım ettikleri ve işbirliği yaptıklarını söyledi.

General Süleymani, düşmanın hedefinin İslam dinini kurutmak, müslümanların bağımsızlığını yoketmek ve İslam topraklarını sultalarına geçirmek olduğunu söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.