General Salihi: Ordu tüm tehditler karşısında direnir

  • 09 Mart 2017
  • 1.285 kez görüntülendi.
General Salihi: Ordu tüm tehditler karşısında direnir

İran İslam Cumhuriyeti Genelkurmay Başkanı General Ataullah Salihi, İran ordusunun tüm tehditler karşısında güçlü ve imanlı bir şekilde duracağını söyledi.

Genelkurmay üniversitesi öğrencilerine hitap eden Salihi, ‘’Günümüzde sadece güçlü olmak değil, güç kullanım şekli önem taşımaktadır. Bazı ülkeler ortanın üstünde güce sahip olmalarına rağmen güç gösterme iradeleri olmadığından tehditlere cevap veremiyorlar’’ dedi.

Bu ülkelerin neden böyle bir güce sahip olmadıklarını sorusunu yönelten Salihi, ‘’Bu ülkelerde bir ideoloji Bir ülkü doğrultusunda ülkesini savunması gereken mümin insanlar olmadığından bunu yapamıyorlar’’ dedi.

Büyük güçlerin de güçlerini zorbalık için kullandıklarından kendi sorunlarını yaşadıklarını ifade eden Salihi, ‘’Dünya’da istikbarın tüm alanlarda ve düzeylerde bocalamakta ve bu onların yıkılmasına sebep olacaktır’’ dedi.

General Salihi öğrencilere hitaben, ‘’Sizin göreviniz düşmanı ve onun eski ve yeni yöntemlerini ve onlarla baş etme yönlerini tanımak ve İran aleyhine bir tehdit oluştuğu zaman onun karşısında durmaktır’’ dedi.

Salihi, yeni tehditlere değinerek, ‘’İngilizlerin bölgeden eski bilgileri vardır fakat günümüzde tekrardan İstikbar ve Siyonizm ile birlikte bölgede yer almak istiyor. Bunlar yeni tehditlerdir, eski tehditlerin yeni şekilleridir, bunlar eski düşüncelerin sosyal aldatmacalarla yeniden bölgede hakim kılınmaya çalışma çabalarıdır’’ dedi.

Irak, Suriye ve İran’ın Doğu komşularında bu komplonun cereyan ettiğini ifade eden Salihi, İran’ın düşünsel ve manevi olarak bunlara yardım ettiğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.