General Sanai Rad: Türkiye Suriye’deki gelişmeleri kabullenmek zorunda kaldı

  • 08 Ocak 2017
  • 893 kez görüntülendi.
General Sanai Rad: Türkiye Suriye’deki gelişmeleri kabullenmek zorunda kaldı

İran Devrim Muhafızları Ordusu Siyasi Yardımcısı General Resul Sanai Rad, Suriye’deki gelişmeler, Türkiye’yi gerçekleri kabullenmeye zorlamıştır.

İran Devrim Muhafızları Ordusu Siyasi Yardımcısı General Resul Sanai Rad, Türk yetkililerin bazı grupların Suriye’den çıkması gerektiği yönde açıklamalarına işaret ederek, “Halep savaşının beraberinde getirdiği sonuçlar bugün Türkiye’yi gerçekleri kabullenmeye zorlamıştır ve bu zaferin sağlanmasına yol açan parametrelerin hiçbirisi Suriye denkleminden dışarı çıkarılmayacaktır” diye konuştu.

General Sanai Rad, Suriye’deki ateşkesin gayet kırılgan olduğuna dikkati çekerek, bunun asıl nedeninin de teröristler ve destekçilerinin dengesiz davranışlarından kaynaklandığını belirtti.

Devrim Muhafızları Ordusu Siyasi Yardımcısı, bügünkü ateşkesin Suriye devletinin üstünlüğünü masaya yatırdığını açıklayarak, ancak bazı terör örgütlerinin bu fırsattan yeni bir nefes almak için yaralanmaya çalıştığını da bildirdi.

General Sanai Rad, son olarak şu açıklamalarda bulundu: Tüm bunlara rağmen diğer taraftan, bu ateşkes sonucu, örgütlerin arasında kopukluk oluşması da söz konusu olabilir. Daha önce Suriye devletini önemsemeyen örgütlerin yeni gelişmelerin ardından tekfirci teröristlerden uzaklaşmaları bekleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.