General Selami: ABD ve Türkiye çıkmazdadır

  • 17 Aralık 2015
  • 952 kez görüntülendi.
General Selami: ABD ve Türkiye çıkmazdadır
İran Sipahiler Ordusu İkinci Komutanı General Hüseyin Selami, Türkiye’nin fantezi bir ordusu olan zayıf bir ülke olduğunu belirtti.

Bir törende konuşan General Selami, Türkiye İslamî uyanıştan sonra bölgesel güç rolü ifa etmeye çalıştığını, fakat kendi sınırının 10 metre ötesini bile etkileme kapasitesi olmadığını, nitekim beş yıl boyunca siyasi, iktisadi ve mali bedel ödedikten sonra hiç bir başarı sağlayamadığını belirtti.

General Selami, bir gün Türkiye’nin Başbakanı Kahire’nin Tahrir meydanında İhvani akıma dayanarak, Kuzey Afrika’ya açılmayı hayal ettiğini, fakat Suriye’de 5 metre kadar etkili olamadığını vurguladı.

Türkiye’nin fantezi ordusu ile stratejik açıdan güçsüz bir ülke olduğunu kaydeden General Selami, Türkiye’nin blöf ve tehditlerinin de Amerikalıların desteği ile olduğunu kaydetti.

General Selami, oysa İran İslam Cumhuriyeti’nin çok hızlı bir şekilde genişlemeye başladığını ve sınırlarının ötesinde, Filistin’de, Lübnan’da, Yemen’de ve Irak’ta muazzam kapasiteler oluşturduğunu, inkılap evlatlarının Akdeniz’in doğusunda gelişmeleri yönettiğini vurguladı.

Arabistan’ın Irak ve Suriye politikaları da hezimete uğradığını belirten General Selami, Amerika’nın da ne yapacağını şaşırdığını, Amerika’nın IŞİD’in güçlenmesini istemediğini, fakat bu örgütle mücadele etmesinin, dengeleri İran’ın lehine değiştirdiğini ve bu yüzden ne yapacağını bilemediğini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.