General Selami: Amerika Aramco operasyonunun Ensarullah’ın işi olduğunu biliyor

  • 25 Eylül 2019
  • 819 kez görüntülendi.
General Selami: Amerika Aramco operasyonunun Ensarullah’ın işi olduğunu biliyor

Ä°slam Ä°nkılabı Muhafızlar Ordusu BaÅŸkomutanı General Hüseyin Selami, Amerika’nın Aramco operasyonu Ensarullah’ın iÅŸi olduÄŸunu çok iyi bildiÄŸini belirtti.

Bir törende yaptığı konuşmada Amerikalı yetkililerin Aramco tesislerine düzenlenen saldırıda İran’ı suçmalarına değinen General Selami, Amerika bu olaydan büyük utanç duyduklarını, zira bu operasyonun Ensarullah hareketinin işi olduğunu çok iyi bildiklerini, fakat bu hareketin Yemen’e yönelik ağır kuşatmanın altında böylesine başarılı bir operasyonu yapmış olmasını bir türlü sindiremediklerini ve bu yüzden bu operasyonu İran’ın üzerine yıkmaya çalıştıklarını kaydetti.

Yemen ordusu ve halk gücüne bağlı İHA birliği geçen hafta Cumartesi günü Suud rejiminin Yemen milletine karşı işlediği cinayetlere tepki olarak 10 adet yerli İHA’sı ile S. Arabistan’ın Aramco petrol firmasına ait olan Bukayk ve Hurays rafinerilerine operasyon düzenledi.

Operasyondan sonra Yemen ordusu ve halk güçleri bu operasyonun sorumluluğunu üstlendi.

Ancak Amerikalı yetkililer İran İslam Cumhuriyeti’ne yönelik mesnetsiz iddialarının devamında Yemen ordusunun bu operasyonunun perde arkasında Tahran yer aldığını iddia etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.