General Selami: Amerikalılar İran’a karşı askeri seçeneği seçemez

  • 04 Kasım 2018
  • 1.350 kez görüntülendi.
General Selami: Amerikalılar İran’a karşı askeri seçeneği seçemez

İslam inkılabı muhafızlar ordusu İkinci Komutanı General Hüseyin Selami, Amerika’nın askeri gücü yıprandığını ve iktisadi ve siyasi durumu da İran’a karşı askeri seçeneğe başvurmasına asla müsait olmadığını belirtti.

Cumartesi günü İran televizyon kanalına konuşan İslam inkılabı muhafızlar ordusu İkinci Komutanı General Selami, Amerika devleti savaş için siyasi şartları kaybettiğini, bugün dünyada hiç kimse Amerika’nın dünyanın hiç bir yerinde saldırısına destek vermediğini belirtti.

General Selami, bundan başka Amerika’nın ekonomisi de yeni bir savaşa destek verecek güçte olmadığını, zira Amerikalı yetkililer Ortadoğu bölgesinde 7 trilyon dolar harcadıklarını ve hiç bir şey elde edemediklerini vurguladı.

İslam inkılabı muhafızlar ordusu İkinci Komutanı General Selami ayrıca İran İslam Cumhuriyeti’nin caydırıcı gücüne işaret ederek, İran düşmanlarına etkili tepki verebilecek ve gerektiği takdirde düşmanların hayati çıkarlarını tehdit edebilecek güce sahip olduğunu ifade etti.

Amerika’nın İran İslam Cumhuriyeti’ne illegal yaptırımları yeniden dayatmasını de değerlendiren General Selami, sekiz ülkenin İran’dan ham petrol ithal etme konusunda muafiyet kazanması aslında İran’ın Amerika’ya karşı zaferinin cilvesi sayıldığını kaydetti.

İslam inkılabı muhafızlar ordusu İkinci Komutanı, Amerika’nın yaptırımları ile mücadelenin en iyi yolu, direniş olduğunu, İran İslam Cumhuriyeti Amerika’nın yaptırımları sayesinde daha da ilerlediğini ve benzin üretimi, nano teknoloji, kök hücre bilimi ve nükleer teknoloji gibi bir çok alanda Amerika’nın yaptırımları sayesinde ilerleme kaydedildiğini ve kendine yeter hale gelindiğini vurguladı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.