General Süleymani Halep’te “fırtına” olarak tanınıyor

  • 12 Aralık 2016
  • 2.652 kez görüntülendi.
General Süleymani Halep’te “fırtına” olarak tanınıyor

Almanya’da yayınlanan bir gazete, General Süleymani’nin Halep’te “fırtına” ismiyle tanındığını açıkladı.

Almanya’da yayınlanan Talks Spiegel gazetesi, yayınladığı bugünkü sayısında, General Kasım Süleymani’nin Irak ve Suriye savaşlarındaki etkisine işaret ederek, “General Süleymani’nin Suriye’deki savaşlarda sergilediği etki, onun Halep’te fırtına olarak isimlendirilmesine neden oldu” diye yazdı.

Alman gazete, yazısına şöyle devam etti: General Süleymani’nin savaştaki etkisi ve önemi dikkat çekicidir ve bu İranlı General, Irak’la birlikte Suriye’de de önemli bir rol üstlenmektedir. Nitekim geçen İlk Bahar’da, Suriye’ye girişlerin yasak olmasına rağmen Moskova’dan uçak aracılığıyla kendisini Suriye’ye yetiştirdi. Ayrıca General Süleymani, Irak Ordusu’nun Musul operasyonuna hazırlama aşamasında da güçlü bir rol aynadı.

Talks Spiegel, General Süleymani’nin DEAŞ başta olmak üzere terörizme karşı büyük bir askeri ve siyasi yeteneğe sahip olamasından dolayı Suudiler tarafında önemli bir engel olarak görüldüğnü belirtti.

Alman gazete, General Süleymani’nin Eylül ayında Halep kentinin etrafında görüldüğünü açıklayarak, “Halep kurtarılırsa, bu olay İranlı generalin dosyasında parlak bir başarı olarak kaydedilecektir” yazısını paylaştı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.