General Süleymani: Ülkenin Çaresi; Gayret, Cesaret Ve Dindarlıktır

  • 06 Ekim 2018
  • 2.089 kez görüntülendi.
General Süleymani: Ülkenin Çaresi; Gayret, Cesaret Ve Dindarlıktır

General Kasım Süleymani dün törenin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle konuştu: 33 Günlük Savaş başladığında, şarkıcı ancak insaflı olan bir Hristiyan kadın Lübnan’da yaşananlardan çok etkilenerek çok çarpıcı olan bir cümleyi dile getirerek şöyle dedi: Biz Seyyid Hasan Nasrullah’ın abasının bir parçasını alıp, ülkelerini savunma damarına sahip olmaları için evlatlarımızın vücuduna sürmeliyiz.

Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı sözlerinin devamında, “Bence o 23 kişinin kıyafetlerinin parçalarını bulup, o parçaları veya ayaklarının tozunu evlatlarımızın vücuduna sürersek, cepheye gönderilirken sahip oldukları o gayret, neşe ve maneviyatı anlamamız çok iyi olur.” diye konuştu.

Komutan Süleymani, savaşın sonlarına doğru birçok gazinin mevzi ve siperlerdeki çocukların postallarının tozunu toplayıp, yanlarına aldıklarını gördüğünü ifade etti.

Komutan Süleymani o günlerde bir olayı şöyle anlattı: 15 yaş altında olanları geri gönderme kararı aldığımız sırada, Dez Barajı’nda otururken kemeri ve boynuna şarjör sarmış, gözünün önüne kadar sarkmış kafasından çok büyük bir kask takmış, postalı da ayağından büyük olan Zabül’lü küçük bir kişiyi gördüm. Bana geldi ve ağlamaya başladı. Çok etkilendim dedim ki “niçin ağlıyorsun”, dedi sizinle yarışmak istiyorum, hangi tepeyi söylersiniz gideyim, ateş edeyim; dönmemiz için talimat vermişsiniz, ben dönmek istemiyorum.

Kudüs Gücü Komutanı, o insanların tozlarını iksir yapıp, millet ve ülkeye giydirmeleri gerektiğine inandığını sözlerine ekledi.

Komutan Süleymani; gayret, cesaret ve dindarlık iksirinin ailelerimiz, milletimiz, ülkemiz ve gençlerimizin esas çaresi olduğunu belirterek, İslam İnkılabı Rehberi’nin bu nedenden dolayı takdir ettiği en önemli kitapların cepheyle ilgili kitaplar olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.