Gözlemcilerin Suudi hapishanelerini ziyaret etmesi yasaklandı

  • 04 Nisan 2022
  • 111 kez görüntülendi.
Gözlemcilerin Suudi hapishanelerini ziyaret etmesi yasaklandı

Bir insan hakları kaynağı, Suudi Arabistan’daki mahkumların ifade özgürlüğünün ihlal edildiğini vurgulayarak, Suudi rejiminin suçlarını örtbas etmek için gözlemcilerin hapishaneleri ziyaret etmesini engellediğini söyledi.

Bir insan hakları kaynağının Pazar günü Suudi Leaks’e verdiği demece göre, ”BM çalışma grubu, Suudi Arabistan’ın İnsan Hakları Konseyi ve onun özel mekanizmalarıyla işbirliği yapmaya istekli olduğu yönündeki iddialarına yanıt olarak, onların keyfi gözaltı konularında resmi olarak inceleme talebinde bulundu.”

Bu çalışma grubu, 4 Şubat 2022’de, Abdullah el’Huvevti adlı gencin tutuklanmasıyla ilgili görüntüleri yayınlarken, bu davada Suudi yetkililerin bu dosyada işlediği ihlallere atıfta bulundu ve Eylül ve Ekim 2022 arasında bir ziyaret tarihi önerdi, ancak Suudi Arabistan tarafından bu talep reddedildi.

Sözkonusu çalışma grubu, 30 yıllık faaliyet süresi boyunca Suudi Arabistan’ın uluslararası hukuku ve yükümlülüklerini ihlal ettiği 65 vakayı gözetim altında tuttu.

Rapora göre Suudi hükümeti, kişileri uydurma suçlamalarla gözaltına almaya devam ederken, uluslararası hukuk ve resmi yükümlülüklerin ihlal edildiğini açıkça gösteren çalışma grubunun görüşlerini görmezden geliyor.

İnsan hakları örgütleri, Suudi rejiminin  BM mekanizmaları ve çalışma gruplarıyla ilişkilerini ve ihlallerini daimi olarak eleştiriyor ve kınıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.