Guaido’nun ABD temsilcisi, Washington’daki Venezüella elçiliğini işgal etti

  • 25 Mayıs 2019
  • 7.046 kez görüntülendi.
Guaido’nun ABD temsilcisi, Washington’daki Venezüella elçiliğini işgal etti

Venezüella’da kendisini ‘geçici devlet başkanı’ ilan eden ABD Köpeği Juan Guaido’nun ABD temsilcisi Carlos Vecchio’nun Washington’daki Venezüella büyükelçilik binasında kontrolü ele geçirdiği bildirildi.

ABD polisi, Venezüella’nın Washington Büyükelçiliği’nde 4 protestocuyu gözaltına aldı.
Yapılan açıklamada, “Bolivarcı Venezüella Cumhuriyeti’nin ABD Büyükelçisi Carlos Vecchio, cuma günü ABD Georgetown’daki Venezüella büyükelçiliğinin kontrolünü ele geçirdi” ifadeleri kullanıldı.
Washington, mart ayında, ABD’deki Venezüella Savunma Bakanlığı’na ait iki bina da dahil olmak üzere Venezüella’ya ait üç diplomatik tesisinin kontrolünü ele geçirdi.

Elçilik Koruma Kolektifi aktivistleri,  Washington’daki Venezüella büyükelçilik binasının ABD ve kukla Guadio’nun temsilcileri tarafından devralınmasını engellemek için 10 Nisan’dan bu yana işgal eylemi gerçekleştiriyordu.

Bilindiği gibi Amerikan yönetimi bütün imkanlarıyla Venezüella’da meşru Maduro yönetimini devirmek için muhaliflere askeri darbe girişimi başta olmak üzere her türlü desteği verirken hatta bu ülke aleyhinde askeri saldırı düzenleyebileceğini açıklamaktan da çekinmedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.