Gulamali Hoşru: Uluslararası toplum ABD’nin tek yanlı siyasetlerine karşı durmalıdır

  • 10 Kasım 2018
  • 1.321 kez görüntülendi.
Gulamali Hoşru: Uluslararası toplum ABD’nin tek yanlı siyasetlerine karşı durmalıdır

İran’ın BM’deki daimi temsilcisi Hoşru, dün yaptığı açıklamada, ABD’nin tek yanlı siyasetleri ve kanunsuz girişimlerinin BM bildirileri ile çok yanlılığa aykırı ve kanunları çiğnediğini belirterek, uluslararası toplumun ABD’nin tek yanlı siyasetlerine karşı durması gerektiğini söyledi.

İran’ın BM daimi temsilcisi, BM Güvenlik Konseyi’nin “uluslararası güvenlik ve barış” konulu oturumunda yaptığı konuşmada, Amerika’nın bencil siyasetleri ve tek yanlı girişimlerinin uluslararası işbirlikleri yapısını ve çok taraflılığı tehlikeye attığını belirterek, bunun en bariz örneğinin de Amerika’nın insan hakları konseyi, UNESCO ve Paris ile Bercam nükleer anlaşmalardan çıkmasını gösterdi.

İran’ın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi, ABD’nin nükleer anlaşmadan çıkmasına temasla bu girişimin BM Güvenlik Konseyi’nin 2231 sayılı kararının bir ihlali olduğunu belirterek, Birleşmiş Milletler tarihinde ilk kez ABD’nin, BM ve Güvenlik Konseyi’nin daimi veto hakkı olan bir ülke olmasına rağmen BM G. Konseyi’nin bildirisini çiğneyen bir ülke olarak diğer ülkeler tarafından cezalandırılma aşamasına geldiğini söyledi.

İranlı yetkili, Amerika’nın bu gibi girişimlerinin uluslararası ilişkiler ve BM bildirgesi için ciddi bir tehdit olduğunu belirterek, bu duruma karşı hızlı ve ciddi bir şekilde cevap vermenin gerekli olduğunu söyledi.

Hoşru, Amerika’nın Uluslararası Lahey Adalet Divanı’nın kararını uygulamaktan da kaçındığını belirterek, Amerika’nın yaptırımlarının uluslararası toplum tarafından kınanması ama bunun sözde kalmayarak uygulamada olmasını istedi.

BM Güvenlik Konseyi oturumunda, ülkelerin çoğu Amerika’nın nükleer anlaşmadan çıkması ve tek yanlı siyasetlerini sert dille eleştirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.