Güney Afrika Cumhurbaşkanı İran’la ilişkilerin geliştirilmesini istedi

  • 14 Aralık 2016
  • 1.032 kez görüntülendi.
Güney Afrika Cumhurbaşkanı İran’la ilişkilerin geliştirilmesini istedi

Güney Afrika cumhurbaşkanı İran İslam Cumhuriyeti ile çeşitli alanlarda ilişkilerin geliştirilmesini istedi.

İRNA’nın verdiği habere göre, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jakob Zoma bu ülkede bulunan İran savunma bakanıyla görüşmesinde, iki ülkenin önemli ve bağımsız ülkeler olduğunu belirterek İran’la her alanda ilişkilerin gelişmesine büyük önem verdiklerini ve kimseye de ikili ilişkileri bozmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Zoma, iktisadi istikrar ve güvenliğin önemine vurgu yaparken, iki ülke arasında varılan anlaşmaların uygulanması gereğinin altını önemle çizdi.

Bu arada İran savunma bakanı Afrika Milli Kongresi ile İran arasında geçmişte ırkçılığa karşı mücadelede köklü ilişkilere temasla,  İran açısından Afrika kıtasının çok önemli olduğunu söyledi. İran savunma bakanı ayrıca G. Afrika’ya, İran’ın barışçı nükleer faaliyetleriyle ilgili olumlu tutumundan dolayı da teşekkür etti.

Öte yandan İran ve Güney Afrika arasında savunma alanında işbirliği anlaşması imzalandı. Anlaşma, Güney Afrika’da temaslarda bulunan İran Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan ve Güney Afrika’lı meslektaşı Bayan Mapisa Ankakola tarafından imzalandı.İki ülke savunma bakanları imza töreni sonrasında yaptıkları açıklamada, iki ülke arasında askeri ve savunma alanındaki işbirliğini vurguladılar. İki Bakan anlaşmanın ana eksenlerini barışın güçlendirilmesi, bölgesel istikrar ve güvenliğin sağlanması ve terörizm ile kesin ve çoklu mücadelenin olarak saydılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.