Güney Afrika Cumhuriyeti, Güvenlik Konseyinden İran’a Füze Satımı Talebinde Bulundu

  • 20 Mart 2017
  • 1.426 kez görüntülendi.
Güney Afrika Cumhuriyeti, Güvenlik Konseyinden İran’a Füze Satımı Talebinde Bulundu

Güney Afrika yaklaşık 118 milyar dolar değerindeki füze sisteminin İran’a satımı için Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinden izin talebinde bulundu.

Rapport Dergisi yayınladığı yazıda bu anlaşmayı onaylayarak karadan havaya füze sistemi olan Denel’s Umkhonto’nun en büyük anlaşmalardan olduğunu belirtti.

Bu füze sistemi SA Navy’s Meko A200’de kullanılmak için geliştirilmiştir.

Bu sistemin özelliklerinden biri, bu füzelerin savaş uçakları ve füze saldırıları karşısında çok yüksek hıza ve kızılötesi yönlendirmeye sahip olmasıdır.

Bu rapora göre bu füze sistemi her ne kadar hava hedefleri için tasarlanmış olsa da yüzeysel alanda da nişan alma gücüne sahiptir.

130 kilo ağırlığındaki ve 23 kilo bomba taşıyan ve Türkçesi “Afrika Mızrağı” olan Umkhonto füze sistemi 10 bin metre irtifaya tırmanabiliyor ve 12 kilometre menzile sahip. Ses hızının 2.5 katı sürate ulaşabilen Umkhonto, 9 kilometre mesafeyi 16 saniyede kat ediyor. Umkhonto, aynı anda 8 hedefe birden kilitlenebiliyor.

Geçen yıl 14 Aralık 2015 yılında İran İslam Cumhuriyeti ve Güney Afrika Cumhuriyeti arasında Güney Afrika Savunma Bakanlığında İran İslam Cumhuriyeti Savunma Bakanı Hüseyin Dehgan ve Güney Afrika Savunma Bakanı Mapisa Ankakola arasında savunma ve askeri iş birliği alanında anlaşma imzalandı.

Umkhonto füze sistemini %100 Afrika Hükümetinin kontrolünde olan Güney Afrikalı Denel şirketi Dynamics eski Kentron geliştirdi.

Umkhonto füze sisteminin özellikleri

Bu füze sisteminin füzeleri üç farklı kategoride en yüksek menzile ve hedefe isabet etme gücüne sahiptir ve bunlar:

Umkhonto-IR: 20 kilometre menzilli ve 8 kilometre irtifaya tırmanabilmektedir ve kızılötesi yönlendirme sistemine sahiptir.

Umkhonto-ER-IR: 30 kilometre menzilli ve 12 kilometre irtifaya tırmanabilmektedir ve kızılötesi yönlendirme sistemine sahiptir.

Umkhonto-R: 60 kilometre menzilli ve 15 kilometre irtifaya tırmanabilmektedir ve bu füzelerin yönlendirme sistemleri saatte 2469 kilometredir.

Bu füzelerin yönlendirme sistemi ateş et ve unut türündedir yani bu, füzelerin bağımsız bir şekilde hedefe isabet etmesi demektir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.