Güney Afrika: Suriye İle İlişkilerimizi Geliştirme ve Genişletme Karalılığındayız

  • 22 Nisan 2015
  • 826 kez görüntülendi.
Güney Afrika: Suriye İle İlişkilerimizi Geliştirme ve Genişletme Karalılığındayız

Suriye Bayındırlık Bakanı Hüseyin Arnus bugün Themba Khboshy başkanlığında Güney Afrikalı işadamları ve şirket müdürlerinden oluşan bir heyetle inşaat ve imar alanlarında ortak çalışma olanaklarını masaya yatırdı.

Oturumda bakanlığın çalışmaları ve ona tabi kurumların çalışmaları hakkında konuk heyete sunum takdim eden Bakan Arnus; Bakanlığın önümüzdeki yıllar içinde 650’si acil olmak üzere yaklaşık 10 bin iş makinesine ihtiyacı olduğuna dikkat çekti.

Bakan Arnus dış güçlerin destekledikleri terör örgütlerin sabote ettikleri altyapı ve hizmet kurumlarındaki hasara da dikkat çekti.

Suriye’nin diğer devletlerle arasındaki anlaşmalar çerçevesinde kredilerinin tamamını ödeme sorumluluğuna bağlı olduğunu belirten Arnus; iki ülke arasındaki işbirliğinde sergilediği olumlu tutumlarından dolayı Güney Afrika’ya takdirlerini ifade etti.

Oturuma katılan Güney Afrika’nın Şam büyükelçisi; ,ülkesinin Suriye’de yeniden yapılanma ve imar sürecine kaktı sağlama arzusunda olduğunu ifade ederken, iki ülke arasındaki ortak çalışmaların pekiştirilmesi yönünde bakanlar düzeyinde ziyaretler için gerekli tertibatların yapılmakta olduğunu açıkladı.

İki ülke arasında mevcut önemli ekonomik ve siyasi anlaşmalara dikkat çeken büyükelçi; ülkesinin Suriye ile ilişkilerini muhtelif alanlarda geliştirme ve genişletme kararlılığında olduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.