Güney Afrika Ve İspanya Siyonist İsrail’i Kınadı…

  • 12 Aralık 2014
  • 875 kez görüntülendi.
Güney Afrika Ve İspanya Siyonist İsrail’i Kınadı…

Güney Afrika ve İspanya, işgal güçlerinin Filistinli bakan Ziyad Ebu Ayn’ı darp edip öldürmesini kınadı.

Güney Afrika hükümeti tarafından yapılan açıklamada, bakanın Filistin topraklarını meşru olmayan yerleşimden korumak isterken ve Filistin devletinin meşruluğunu savunurken şehit olduğunu belirtti.

Açıklamada, bakanın bu şekilde şehit edilmesinin, Filistin halkının işgalci İsrail askerlerinden gördükleri günü birlik zulümleri de gün yüzüne çıkardığı ifade edilirken, işgal rejiminin barışçıl göstericilere karşı aşırı güç kullanmasının ise insanlığa karşı işlenmiş bir suç olduğu hatırlatıldı.

Diğer taraftan İspanya da 10 Aralık Çarşamba günü işgal askerleri tarafından şehit edilen Filistinli bakan için üzüntü duyduklarını belirterek, hükümetin gelişmelerden endişe duyduğunu, Filistinli bakanın yakınlarına, Filistin hükümetine ve halkına taziye dileklerini ilettiklerini ifade etti.

İspanya’nın Anakara büyükelçisi tarafından yapılan açıklamada Filistin bakanın öldürülmesi olayının acilen soruşturulması istendi.

Üç ay önce Filistin uzlaşma hükümetinde yahudi yerleşimine ve ırkçı ayrım duvarına karşı oluşturulan bakanlığa atanan ve bu alandaki çalışmalarıyla öne çıkan Filistinli dava önderlerinden Ziyad Ebu Ayn 10 Aralık Çarşamba günü işgalci askerlerin saldırısında şehit oldu.

Ramallah Hastanesi’nin müdürü Ahmed el-Beytavi, Bakan Ebu Ayn’ın Ramallah’ta işgalci askerlerin attığı gaz bombasından etkilenerek ve darp yoluyla kendisine saldırılması neticesi hayatını kaybettiğinin anlaşıldığını açıkladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.