Güney Asya’da Sel Felaketinin Bilançosu Gittikçe Ağırlaşıyor…

  • 28 Aralık 2014
  • 845 kez görüntülendi.
Güney Asya’da Sel Felaketinin Bilançosu Gittikçe Ağırlaşıyor…

Güney Asya ülkelerinden Sri Lanka, Malezya ve Tayland’da muson yağmurlarının neden olduğu sel ve toprak kayması felaketinde ölenlerin sayısı 38’e çıktı, sel bölgelerinde yaşayan yaklaşık bir milyon kişi ise tahliye edildi.

Asya’nın güneyinde bulunan Sri Lanka, Malezya ve Taylan muson yağmurlarının neden olduğu sel ve toprak kayması felaketleri ile boğuşuyor. Son rakamlara göre son 50 yılın en büyük selini yaşayan Malezya’da en az 10 kişi hayatını kaybederken, bir o kadar da kayıp haberi geldi.

Sri Lanka’da ise ölenlerin sayısı en az 21 olurken, 10 kişi de kayıp. Ülkede felaketten yara alarak kurtulanların sayısı ise15. Taylan’da ölen 7 kişi ile birlikte en az 38 kişinin hayatını kaybettiği sel ve toprak kaymaları nedeni ile Malezya başta olmak üzere felaket bölgesinde halkın geçim kaynağı olan kauçuk ve palmiye yağı elde edilen ağaçların önemli bir kesiminin de zarar gördüğü öğrenildi.

Bir haftadır süren yağışlardan ve yağışların yol açtığı toprak kaymalarından dolayı yaklaşık bir milyon insanın da evini terk etmek zorunda kaldığı felaket bölgesinde, arama ve kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Genel olarak baskınların yaşadığı bölgede suların yükselmeye devam ettiği, hükümetlerin gönüllü ve yardım çağrısında bulunduğu da gelen bilgiler arasında.

Öte yandan felaketlerin ve onlarca kişinin ölümü sırasında ABD’de golf oynamayı sürdüren Malezya Başbakanı Necip Rezak ise ağır eleştirilere maruz kaldı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.