Güney Kore: Pyongyang’a karşı hiçbir askeri seçenek düşünülmüyor

  • 01 Aralık 2017
  • 890 kez görüntülendi.
Güney Kore: Pyongyang’a karşı hiçbir askeri seçenek düşünülmüyor

Kuzey Kore’nin balistik füze denemesi ile ilgili olarak Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, ‘ABD ve Güney Kore, Pyongyang’a karşı hiçbir askeri seçenek düşünmüyor.’ ifadeleri kullanıldı.

Güney Kore Devlet Başkanlığı Ofisi (Mavi Saray), Kuzey Kore’nin gerçekleştirdiği son balistik füze denemesine ilişkin, “ABD ve Güney Kore’nin Kuzey’e karşı hiçbir askeri seçenek düşünmediği” açıklamasını yaptı.

Mavi Saray, Devlet Başkanı Moon Jae-in ile ABD Başkanı Donald Trump’ın Pyongyang’ın nükleer ve balistik füze tehdidini ele aldıkları bu haftaki ikinci telefon görüşmesinin hemen ardından açıklamalarda bulundu.

“Seul ve Washington yönetimlerinin Kuzey Kore’ye karşı hiçbir askeri seçeneği düşünmediği” vurgulanan açıklamada, “Deniz ablukası da dahil hiçbir askeri opsiyon, Moon ile Trump’ın telefon görüşmesinde dile getirilmedi.” ifadesi kullanıldı.

Diğer yandan Güney Kore Birleşme Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Lee Eugene, düzenlediği basın toplantısında, son balistik füze denemesini “Kuzey’in kırmızı çizgiyi aştığı yönünde değerlendirmediklerini” söyledi.

Lee, Pyongyang’ın çarşamba günü fırlattığı yeni nesil kıtalararası balistik füzesi “Hwasong-15″in, teknolojik uyumluluk ve güdüm konularının da dahil olduğu birçok yönden “tam kapasiteli bir test olmadığını” dile getirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.