Güney Kore ve Kuzey Kore Heyetleri Görüştü

  • 20 Åžubat 2018
  • 837 kez görüntülendi.
Güney Kore ve Kuzey Kore Heyetleri Görüştü

Güney Kore’de 23. Kış olimpiyat oyunlarının düzenlenmesi ile birlikte Kuzey ve Güney Kore’nin üst düzey siyasi heyetleri de Güney Kore’nin başkenti Seul’de bir görüşme gerçekleştirdiler.

Kuzey Kore’nin Güney Kore’ye gönderdiği heyette Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kim Yu Jung’un de yer alması başta Güney Kore Cumhurbaşkanı Mun Jae olmak üzere Seul’un üst düzey yetkilileri ile müzakerelere ayrı bir önem kazandırdı.

Kuzey Kore liderinin kız kardeşi Kim Yu Jung Güney Kore Cumhurbaşkanı ile görüşmesinde Piong Yang’ın Güney Kore cumhurbaşkanını Kuzey Kore’ye resmi davetini sundu.

Bundan başka Güney Kore ve Kuzey Kore üst düzey siyasi yetkililerinin müzakereleri ve ayrıca Kuzey Kore’den bazı sporcuların Güney Kore’de düzenlenen kış olimpiyat oyunlarına katılması uluslararası camia tarafından büyük ilgi ile karşılanarak destek gördü.

Bu bağlamda Amerika’nın siyaset meseleleri uzmanlarından Michael Meden şöyle diyor: her iki Kore temkinli adımlar atıyor, ama aynı zamanda bu hareketin daha fazla temas ve teamüllerin başlangıcı olmasını istiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.