Güney Kore’den ABD’ye Savaş Uyarısı

  • 16 Kasım 2017
  • 1.135 kez görüntülendi.
Güney Kore’den ABD’ye Savaş Uyarısı

Güney Kore’de iktidardaki partinin başkanı dün yaptığı açıklamada, Amerikan başkanı Trump’ı, Seul’un onayını almadan Kuzey Kore’ye askeri saldırı düzenlememesi çağrısında bulundu.

Amerika’da bulunun G.Kore’li yetkili, Amerikan başkanı Trump’ın sürekli olarak askeri saldırı dahil bütün seçeneklerin masada olduğunu bildirdiğini ama askeri bir saldırının G.Kore’nin onayıyla yapılması gerektiğini söyledi.

Bu arada Kuzey Kore, ABD’yi Güney Kore ile Kore Yarımadası’nda yaptığı tatbikatın savaş kışkırtıcılığı olduğu yönünde BM’ye şikayet etti.

Kuzey Kore yönetimi, ABD’nin üç uçak gemisinin Kore Yarımadası’nda, savaş uçakları eşliğinde, Güney Kore ile birlikte gerçekleştirdiği tatbikatın savaş kışkırtıcılığı olduğunu ve  “nükleer savaşın ne zaman başlayacağını tahmin etmeyi imkansız hale getirdiğini” duyurdu.

ABD, 2007 yılından bu yana ilk kez üç uçak gemisiyle Batı Pasifik’te Güney Kore savaş gemileriyle birlikte tatbikat yaparken Kuzey Kore yönetimi adına Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres’e bir mektup sunan Kuzey Kore BM Daimi Temsilci Ja Song Nam, gerginliği tırmanmasından Washington’ın sorumlu olduğunu söyledi ve “BM Güvenlik Konseyi’ni ABD’nin insanlığa felaket getirecek nükleer savaş tatbikatlarını görmezden geldiğini” savundu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.