Güney Pars 11. Ãœnitesi anlaÅŸması dünya petrol devlerinin Ä°ran’a dönüşünün belirtisidir

  • 04 Temmuz 2017
  • 1.223 kez görüntülendi.
Güney Pars 11. Ãœnitesi anlaÅŸması dünya petrol devlerinin Ä°ran’a dönüşünün belirtisidir

Güney Pars 11. Bölge geliÅŸmesi anlaÅŸması töreninde konuÅŸan Zengene, bu anlaÅŸmanın imzalanmasının, dünyanın petrol devleri ve önemli firmalarının Ä°ran’a geri dönmekte olduklarını gözler önüne serdiÄŸini bildirdi.

Bu anlaÅŸmanın imzalanmasıyla yabancı ÅŸirketlerin Ä°ran’da yatırım konusunda taşıdıkları kuÅŸku ve belirsizliklerin önemli ölçüde giderilmesine sebep olduÄŸunu belirten petrol bakanı Bijen Namdar Zengene, KOEP sonrası Ä°ran’ın kez kez üç önemli ÅŸirketten oluÅŸan konsorsiyumla petrol anlaÅŸmasının anlaÅŸma imzalanmasının Ä°ran Ä°slam cumhuriyetinin azametini gösterdiÄŸini bildirdi.

6. kalkınma planı çerçevesinde petrol sanayinde 200 milyar dolar yatırım yapılması gerektiğini ve bunun yüzde 70’inin yabancı kaynaklardan temin edilmesi gereğini vurgulayan Zengene, ‘’Önceliğimiz ortak sahalardır ve umarım bundan sonraki süreçte Avrupa ve Asya firmaları İran’da olmalarını hızlandırırlar’’ dedi.

İran’ın TOTAL ve Rus firmalarla stratejik ilişkilerine devam edeceğini ifade eden Zengene, İran’ın her zaman enerji güvenliğini garantileme peşinde olduğunu söyledi.

Zengene, yeni petrol anlaşmalarında teknoloji transferi ile ilgili, ‘’Bu anlaşmaların hedeflerinden biri petrol sanayinde yeni teknolojilerin transferidir’’ dedi.

ABD senatosunun İran karşıtı yaptırımlarına da temas eden Zengene, Amerikan yaptırımlarının kanunsuz olduğunu ve onların başkaları hakkında karar verme hakkına sahip olmadıklarını bildirdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.