“Günümüz Dünyasında Tekfirci Grupların Tehlikesi” kongresi sona erdi

  • 29 Ocak 2016
  • 687 kez görüntülendi.
“Günümüz Dünyasında Tekfirci Grupların Tehlikesi” kongresi sona erdi
“Günümüz Dünyasında Tekfirci Grupların Tehlikesi” 2. kongresi yayınladığı bildiri ile İslam alemindeki tüm alimleri terörizm ve aşırıcılıkla mücadeleye davet etti.

İRİB’in bildirdiğine göre dün yüzlerce Şii ve Sünni din alimin katılımı ile Kum kentinde düzenlenen “Günümüz Dünyasında Tekfirci Grupların Tehlikesi” kongresi yayınladığı bildiri ile çalışmalarına son verdi.

Bildiride günümüzde İslam ülkelerindeki kriz ve zor şartlara işaretle, aşırıcı ve tekfirci grupların tefrikacı eylemleri ile katliam, şiddet, mezhep savaşı, Müslümanların İslam dünyasının temel konularından sapması ve İslam düşmanları cephesinin güçlenmesine sebep olduklarını, bu şartlarda İslam alimlerinin söz konusu grupları reddederek, gerçek İslam’ı tanıtmakla tarihi görevlerini yerine getirmeleri gerektiği belirtildi.

Bildiride ayrıca İslam düşmanlarının, İslam dünyasındaki aşırıcılığı kendi sultacı hedeflerini gerçekleştirmek ve İslam dünyasının kaynaklarına musallat olmak için yararlandığını, İslamofobi projesi ile İslam’ın dünyada yayılmasını ve nüfuz etmesini engellemeye çalıştığı, bu nedenle “Günümüz Dünyasında Tekfirci Grupların Tehlikesi” uluslararası kongresine katılan alimlerin, tekfirci ve radikal grupların tehlikesini açıklarken söz konusu grupların İslam ve Müslümanlarla hiç bir bağlantısı olmadığını duyurduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.